Barack Obama: Amerika erős és egységes Európát szeretne

Barack Obama: Amerika erős és egységes Európát szeretne

Az Egyesült Államok egységes Európát akar – erről beszélt Barack Obama Spanyolországban. Az amerikai elnök a varsói NATO-csúcsról érkezett az ibériai országba, ahol a keleti és déli tagállamok védelmének megerősítéséről döntöttek.

Az amerikai elnök Varsóból utazott Spanyolországba, ahol a NATO-tagállamok vezetői tanácskoztak múlt héten. Az atlanti védelmi szövetség a kelet- és dél-európai tagállamok védelmének megerősítéséről, illetve Ukrajna támogatásáról döntött az orosz katonai beavatkozás miatt. Ukrajna felvétele a NATO-ba továbbra sincs napirenden. A Hír TV-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint Oroszország nemcsak katonai, de titkosszolgálati eszközökkel is próbálja gyengíteni Európát. „Hogyha megnézzük az elmúlt éveket, nem egy esetben derült ki, hogy a szélsőjobboldali pártokat erősítette az Európai Unió ellenében Oroszország, titkosszolgálatok dolgoznak nagyon-nagyon komolyan” – fogalmazott Tarjányi Péter.

Az orosz kormány azt közölte, hogy szerintük nem jelentenek fenyegetést Európára, ezért a NATO-csúcson született döntések tisztázását követelik.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »