Bangkok a világ legnépszerűbb úti célja

Bangkok a világ legnépszerűbb úti célja

Bangkok, London és Párizs lett a dobogós a világ legnépszerűbb úti céljainak ranglistáján.– derül ki a Mastercard felméréséből. Az idei évre vonatkozó kutatása a világ 132 leglátogatottabb nagyvárosát rangsorolta a külföldi szállóvendégek becsült létszáma és az utazók költései alapján. 

bangkok5554_bBangkok

A nemzetközi rangsorban idén a thai főváros, Bangkok végzett az élén 21,47 millió látogatóval, megelőzve ezzel a tavaly ötödik alkalommal első helyezett Londont, ahová 19,88 millió látogató érkezik idén. A harmadik helyezett Párizs lett, 18,03 millió látogatóval, ezt követi Dubai (15,27 millió látogató), New York (12,75 millió látogató) és Szingapúr (12,11 millió látogató).

A felmérés szerint Kuala Lumpur 12,02 millió látogatót, Isztambul 11,95 milliót, Tokió 11,70 millió Szöul pedig 10,20 millió vendéget fogad az idei évben. Európán belül London után Párizs vezet, majd Isztambul, Barcelona (8,20 millió látogató) és Amszterdam (8 millió látogató) következik a legnépszerűbb városok listáján.

A kutatás idén először azt is vizsgálta, hogy az utazók mire költenek a legtöbbet külföldi tartózkodásuk során, valamint hogy üzleti vagy magáncélból választanak-e egy adott úti célt. Míg az európai nagyvárosokban – Amszterdamban, Barcelonában, Isztambulban, Milánóban, Párizsban, Prágában és Bécsben – inkább ételre és italra szánnak nagyobb összeget az utazók, a világ Top 20 városának látogatói többet költenek vásárlásra.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »