Ban Ki Mun: Összefogásra van szükség az erőszak, az idegengyűlölet és a kirekesztés jelentette kihívásokkal szemben

Ban Ki Mun: Összefogásra van szükség az erőszak, az idegengyűlölet és a kirekesztés jelentette kihívásokkal szemben

Az erőszak, az idegengyűlölet és a kirekesztés jelentette kihívásokkal szemben összefogásra van szükség – hangsúlyozta Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Brüsszelben uniós vezetőkkel folytatott egy napos megbeszéléseit követően kedden.

Kiemelte: az Európai Uniót és a nemzetközi közösséget fenyegető kihívások elleni harc szoros együttműködést igényel, ezért szövetségre kell lépni és közös globális megoldást kell találni a hatalmas migrációs nyomás megoldása és a menekülthullám kezelése érdekében.

A főtitkár nagyra értékelte az uniós tagországoknak a migrációs válság megoldása érdekében kifejtett erőfeszítéseit és arra hívta fel a figyelmet, hogy az érkezőket befogadó közösségeknek is jelentős támogatásra van szükségük.

Ugyanakkor hangsúlyozta: további lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy ne legyen több halálos áldozata a veszélyes tengeri útvonalat választó tömegeknek.

Reményét fejezte ki, hogy békés megoldás születik Cipruson az ország négy évtizedes megosztottságát követően és támogatásáról biztosította az uniós vezetőket a török és görög vezetőkkel folytatott tárgyalásik során.

Ban Ki Mun végezetül arra kérte az uniós tagállamokat, hogy tegyenek eleget a 2015-ös párizsi klímacsúcson született nemzetközi megállapodásban foglaltaknak. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »