Balsikerű cselezgetések

JEGYZET – Választottjaink kellemesen töltik napjaikat: van, aki még be szeretné hozni, amit netán elmulasztott, mások viszont lazán teszik továbbra is a semmit, magabiztosan egy újabb mandátumban. Vagyis jól elvannak.

Ők ma a felsőbbrendű emberek, sőt, talán vannak köztük olyanok, aki elhiszik: még biológiai szempontból sem úgy működnek, mint az egyszerű halandók. Vagy már egyenesen a halhatatlanságot beszélik be maguknak?! Ezen sem csodálkoznék.

Alig kezdődött meg az új parlamenti évad, a választottak legek legjei, a szenátorok, olyan játékokba kezdtek, amilyet legföljebb a dörzsöltséggel még alig ismerkedő kis elsősök tesznek, a nagyobbacskáknak már több eszük van. Történt, hogy a tanügyi bizottságból kikerült egy irat, ami megtorpedózná az iskolavezetőség politikamentesítésének kezdeményezését. Azt gondolhatták, nem veszi észre senki, de nem ez történt: elég nagy port kavart. A bizottság elnöke, a többszörösen is volt tanügyminiszter asszony, aki egy-egy elfajuló tévévitában azzal húzza ki magát, hogy a felsőoktatási vezetők tudós körében nem szokott ilyesfajta hanghoz, most viszont hápogott, ötölt-hatolt, állította, mit sem tud az egészről. Nem írt alá semmit, a papíron díszelgő kézjegy ki tudja, hogy került oda.

Az ellenpárt máris perrel fenyegetőzött, végül egy szemfényvesztő oldhatta meg a dolgot: a papír már nem téma, és állítólag folytatják a megkezdett újfajta igazgatói vizsgák előkészítését. De lehet, hogy a lassan országossá dagadó, újabb mentelmi jog megvonását elakasztó botrány seperte le az asztalról. A „nemzeti érdek” egyensúlya miatt kreált fantompárt vezetője, aki belügyérsége alatt még a borbélyhoz és az esti kisfröccsre is védőőrizettel szirénáztatta magát, pórul járt, mert az eső miatt a felvezető motorosok egyike beleborult egy jelöletlen gödörbe, és szörnyethalt. Próbálták elfelejtetni az ügyet, de az őkelme urizálása miatt gyermeküket elvesztő szülők nem hagyják magukat. A vizsgálathoz kellene a többi szenátor beleegyezése, akik viszont ugyanúgy kimentették a szigorúan igazságosra mángált szemöldökű, békében tábornokká avanzsált hadfit, mint a többi hozzá közel álló hasonszőrűt.

Ráadásul a morcságot derűre váltott képpel azt mondta: őt nem is lehet gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolni, mert csak üldögélt az autója hátsó fertályán. A gödör a hibás. A közvélemény erre már besokallt, több városban is utcára vonultak, s a haragjuk egyre nő. A választások meg egyre közelednek: maholnap december lesz.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »