Balos összefogás – Gréczy visszaszólt Szél Bernadettnek

Szél Bernadett szerint Gyurcsány Ferencnek köszönhetjük Orbán Viktort. Az LMP társelnöke úgy véli, a DK elnökének jelenléte a magyar politikában nagyon komoly probléma.

„Gyurcsány Ferenc jelenléte a magyar politikában egy nagyon komoly probléma. Régi teóriám, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor egyszerre fog elmenni a magyar politikából. Szerintem, amíg Gyurcsány politizál, addig Orbánnak könnyű helyzete van”– mondta Szél Bernadett az LMP társelnöke az ATV Start műsorában.

Szél úgy gondolja, hogy a politikusoknak ideje lenne számot vetni magukkal.

„A Gyurcsány-kormány Magyarországon olyan sebet okozott, ami által megkaptuk Orbán Viktort kétharmaddal” – folytatta a társelnök.

„Fecsegés helyett munkát javaslunk Szél Bernadettnek” – ezt üzente szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Demokratikus Koalíció az LMP társelnökének, aki az ATV reggeli műsorában szállt bele Gyurcsány Ferencbe.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke szerint, minként ma reggel az ATV-ben elmondta, Gyurcsány Ferenc az akadálya a Fidesz leváltásának. A Lehet Más a Politika azzal az ambícióval érkezett a magyar közélet színpadára, hogy képes lesz erkölcsi, politikai, emberi értelemben új alternatívát nyújtani. Ez azonban Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerint „sokadszorra sem sikerült, különösen, ami a mai nyilatkozatot illeti.”

A DK szerint a demokratikus politika lényege, hogy a végső véleményt a választók mondják ki a politikusokról. Az összes többi csak a szokásos “nem lehet más a politika” játékszabálya.

Azt javasoljákk a társelnök asszonynak, hogy „tisztességes erőfeszítéssel tegye az ország legjobb és legnagyobb pártjává az LMP-t, ezzel bizonyítsa, hogy mindaz, amit képvisel, az bírja az ország nagyobb részének támogatottságát.”

Mint írák, hogy „egyelőre viszont ott tartunk, hogy a Demokratikus Koalíciót és Gyurcsány Ferencet lényegesen többen támogatják, mint őt és pártját.” Hozzátette, „fecsegés helyett munkát javaslunk Szél Bernadettnek.”


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »