Balog: a "romák" is harcoltak a szabadságért 1956-ban, hisz nekik is szólt az "Aki magyar, velünk tart!"

Balog: a "romák" is harcoltak a szabadságért 1956-ban, hisz nekik is szólt az "Aki magyar, velünk tart!"

A romák (sic!) is harcoltak a magyar szabadságért 1956-ban – emelte ki minden bizonnyal a lényeget antikommunista szabadságharcunk kapcsán Balog Zoltán – aki ezzel végérvényesen rászolgált a rejtett erőforrások minisztere címre – hétfőn Berlinben elmondott "ünnepi" beszédében.

A miniszter azt hazudta: a romák (értsd továbbra is: cigányok, csak a tudatlanság, de inkább a polkorrektség hatására idegen szóval illatosítják az ürüléket – a szerk.) számára természetes volt, hogy kiállnak a szabadságért, amikor meghallották a "forradalom" legendás jelszavát, miszerint "Aki magyar, velünk tart!", hiszen tudták, hogy ez nekik is szól, mert "egyszerre voltak magyarok és romák".

Hírdetés

Az október 23-i megemlékezést az egykori német főváros egyik legrangosabb belvárosi színházában, a Theater am Kurfürstendammban tartották, ahol bemutatták az első cigány musicalként ismert Somnakaj című darabot.

Ünnepi köszöntőt mondott Johannes Singhammer, a német szövetségi parlament (Bundestag) alelnöke, aki hangoztatta, hogy a magyarok meghatározó hozzájárulást adtak “Európa feltámadásához”.

Köszöntőt mondott Romani Rose, a Német Szintik és Romák Központi Tanácsának elnöke is, aki kiemelte: fontos jelzés, hogy a megemlékezés szervezői a magyar nemzeti ünnep alkalmából “offenzívan felmutatják” a kisebbség iránti szolidaritásukat.

(Kuruc.info – MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »