Balog: A Hír TV-nek nem tudok nyilatkozni

Balog: A Hír TV-nek nem tudok nyilatkozni

Nem tagadta Balog Zoltán, hogy szóba került volna államfővé választása. Korábban a Népszabadság írt arról: Orbán Viktor hozta szóba a humán miniszter köztársasági elnökké való jelölését, a lap információ szerint azonban a miniszterelnök szerint vannak, akiket zavarna, hogy a miniszterelnök és a köztársasági elnök is református vallású.

„Közölték, hogy nem létezik, hogy újraválasszák, a Viktor nem engedi meg.” Már Rubovszky György múlt heti elszólása előtt megindultak a találgatások arról, hogy 2017 májusában újrázhat-e Áder János. Rubovszky György szavait kávéházi pletykának nevezte a kancelláriaminiszter és tagadta, hogy a köztársasági elnök jövőjéről beszéltek volna kormányzati körökben.

„A kormányzaton belül, a kormányülésen még akárcsak az informális kormányebéden vagy kormányzati találkozókon sem hangzott el ezzel kapcsolatban megjegyzés. Én ezt határozottan cáfolom” – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hozzátette: Orbán Viktor 2017 februárjában kezd konzultációba az államfőjelölt személyéről. Lázár János egy személy jelölését viszont kizárta.

„– Ha mégis megkérdezné Öntől, hogy vállalja-e, mi lenne?
– Na, ne hülyéskedjünk…
– Még nincs 2017, de megkérdezheti.
– Azt, hogy fő a józanság. Ilyen kérdést józan állapotban nekem nem lehet feltenni” – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az emberi erőforrások minisztere már nem fogalmazott ennyire egyértelműen, bár Balog Zoltán továbbra sem hajlandó nyilatkozni a Hír Televíziónak.

„– Miniszter úr, csak a kedélyeket megnyugtatva: volt szó arról, hogy Ön esetleg köztársasági elnök lesz?
– Nem gondolja komolyan, hogy ez egy alkalmas hely arra… és újra mondom…
– Akkor beszéljük meg, hogy hol lenne alkalmas, mikor tudnánk ezt megbeszélni?

– A Hír TV-nek nem tudok nyilatkozni nagyon sajnálom.
– De miniszter úr, Simicska Lajos is a miniszterelnök barátja, régebben, ahogy Ön…
– Akkor kérjenek tőle nyilatkozatot.
– De Ön közszereplő, miniszter úr, közalkalmazott, és az embereket ez érdekli, hogy esetleg Ön lesz-e a következő államfőjük, nem?”

Az alaptörvény szerint van lehetőség Balog Zoltán államfővé választására, megbízatása során azonban kötelessége megtestesíteni a nemzet egységét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »