Ballagási ünnepség volt a muzslyai Emmausz fiúkollégiumban

Ballagási ünnepség volt a muzslyai Emmausz fiúkollégiumban

Tíz középiskolás fiú búcsúzott a muzslyai Emmausz fiúkollégiumtól, a nevelőktől, a társaiktól, közülük ketten három, nyolcan pedig négy éven keresztül voltak bentlakók. A ballagási ünnepséget megelőzően a Szűz Mária Szent Neve templomban hálaadó szentmisén vettek részt, amelyet Kalapis Sztoján atya, a kollégium igazgatója celebrált.

A szentmise keretében a kollégium vezetője és a két nevelőtanár, Gerdof Zsolti és Gabona Ferenc átadták a fiúknak a kis tarisznyákat, majd a nekik szánt útravalókat is. A fiúk egy-egy ceruzát kaptak, hogy “továbbírják” az életüket, a tarisznyába rakhatták a maroknyi földet is, amelyet a kollégium környékéről vettek, de ugyanakkor a szülőföldet is jelképezi. Egy-egy hamuba sült pogácsa is belekerült a ballagási tarisznyába, de egymásról összeállított, a jó tulajdonságokat lajstromba vett gondolatokat is megörökítették egy kis lapocskán.

A búcsúzó kollégisták közül ketten szeretnének munkába állni, míg a többiek a továbbtanulás mellett döntöttek. Egyik fiú a nagybecskereki egyetemen folytatná tanulmányait, s ha felvételt nyer, a kollégiumban szeretne maradni.

Kalapis Sztoján atya elmondta, hogy a következő iskolaévben 15 elsős fiút tudnak majd fogadni a kollégiumban.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »