Balhés vége lett a szélsőjobbos vonulásnak

Balhés vége lett a szélsőjobbos vonulásnak

Összetűzés tört ki Bristolban, miután az antifasiszta és szélsőjobboldali tüntetőket nem sikerült szétválasztaniuk a kivezényelt több száz rendőrnek. A brit rendőrség Brightonban sem tudta megállítani a két csoportot, ott tizenkét embert vettek őrizetbe.

Maroknyi szélsőjobboldali csoport tüntetett Bristolban a migránsok ellen, a demonstrálók keresztül akartak vonulni a városon. A menetet több száz antifasiszta ellentüntető próbálta megállítani. A rendőröknek nem sikerült távol tartaniuk a két csoportot egymástól. A maszkos fiatalok az újságírókkal is összetűztek, még az egyik kamerát is betörték. Az ellentüntetők szerint a szélsőjobb a vonulással csak a hangulatot kelti az uniós népszavazás előtt.

„Azért jöttem ma ide, mert szerintem rettenetes, hogy az uniós népszavazást rasszizmusra használják fel. A nácik azt hiszik, hogy idejöhetnek Bristolba, és az is szégyenteljes, hogy az emberek támogatják. Szerintem a bristoliak álljanak ellent és mondják meg, hogy ez nincs jól. Nem fogadjuk el ezt, soknemzetiségű város a miénk, és erre büszkék vagyunk” – mondta egy antifasiszta.

A szélsőjobboldaliak végül keresztülvonultak a városon. „Alapvetően azért vagyunk itt, hogy megmutassuk magunkat. Keresztülvonulunk, és a szélsőbal mindig ellenez bennünket. Úgy érzem, mintha csak nekik lenne joguk demonstrálni. Pedig azt nekünk is ugyanúgy lehet” – közölte egy szélsőjobboldali tüntető.

Brightonban is összecsaptak a bevándorlásellenes és bevándorláspárti tüntetők, ott tizenkét embert vettek őrizetbe.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »