Balfékek: Nagy Facebook logót állítanak fel Gyulafehérváron a „Nagy Egyesülés” tiszteletére

A dolog persze egy gigantikus keresztnek indult, de a projekt bírálói szerint a látványterven leginkább egy minden oldalról Facebook logóra hasonlító valami látható.

Kedden hagyta jóvá a képviselőház annak az emlékműnek a megépítését, amelyet Gyulafehérváron fognak felállítani a Nagy Egyesülés 100. évfordulója alkalmából. A gigantikus emlékmű négy keresztet ábrázol, melynek felső szárai hátrahajolva összetalálkoznak. A 22 méter magas monstrum 4 millió euróba kerül, melyből 2,2 millió a szerzői jogdíj, amelyet Mihai Buculei szobrászművész vághat zsebre.

Az emlékművel nem csak az a probléma, hogy ilyen irtózatosan sok pénzbe kerül, hanem az is, hogy történetesen úgy néz ki, mint négy Facebook-logó összehegesztve. A közösségi oldalon már sokan hangot adtak nemtetszésüknek és felháborodásuknak. A Nagy Egyesülés emlékművének gyulafehérvári megépítését már 1993 óta tervezik, de pénzhiány miatt mindig halasztani kellett. Az emlékmű felállítását a kormány hagyta jóvá és a Kulturális Minisztérium támogatását élvezi.

transindex.ro


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »