Balesetet szenvedett egy embercsempész Zalában

Figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést, és elmenekült a helyszínről egy bolgár rendszámú mikrobusz vezetője, később a jármű Tormaföldénél egy betontámfalnak ütközött.

A zalai rendőrök Murarátka belterületén hétfő hajnali háromnegyed négykor ellenőrizni akartak egy bolgár rendszámú Citroen C8 típusú mikrobuszt – írja a Police.hu. A gépkocsi sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a rendőri karjelzést, és továbbhajtott, majd néhány településsel odébb – Tormaföldén – egy betontámfalnak ütközött.

A balesetet követően a buszban utazó emberek futva menekültek el a helyszínről. A rendőrök azonnal a menekülők keresésére indultak, és rövid időn belül elfogtak hat afgán férfit, valamint a jármű feltételezett albán sofőrjét. Az utasok a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal nem rendelkeztek.

A nyomozók az illegális bevándorlókat előállították, kihallgatásuk megkezdődött. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A bűncselekmény elkövetéséhez használt járművet a rendőrök lefoglalták, és intézkedtek a busz további utasainak felkutatására.

Zajlanak a tárgyalások a határsértők ellen

Kilencvennégy migráns bíróság elé állítását kezdeményezte a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség határzár tiltott átlépése miatt az elmúlt egy hónapban – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivőhelyettese hétfőn az MTI-t.

Serfőző Katalin közölte, a vádiratok szerint az elkövetők többsége a más által korábban már megrongált határzáron keresztül lépett be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére Ásotthalomnál, Röszkénél, illetve Mórahalomnál. Az elkövetők többsége afgán, pakisztáni és szíriai volt, de többen iráninak, irakinak, töröknek, kameruninak vagy kubainak vallották magukat.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta 2725 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, míg öt vádlott esetében határzár megrongálásának bűntette miatt kezdeményezett gyorsított eljárást – tudatta az ügyész.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »