Balesetben vesztette el mindkét lábát a Forma1-es pilóta, most aranyat nyert a paralimpián

Az olasz Alessandro Zanardi 15 éve veszítette el mind a két lábát, most aranyat nyert Rióban.

A korábbi Forma–1-es pilóta 15 évvel ezelőtt szenvedett kis híján végzetes balesetet a ma már IndyCar néven futó, akkor még CART-sorozatként ismert verseny lausitzi futamán.

A boxból hajtott ki autójával, amikor kicsúszott a pályáról. Visszatért az aszfaltra, azonban a mögötte haladó kanadai Alex Tagliani (42) telibe találta. Életveszélyes állapotban szállították kórházba, mindkét lábát elvesztette. Zanardi Londonban két, Rióban egy aranyat nyert a paralimpián.

Felépülését követően több maratoni versenyen részt vett a kerekesszékesek között, 2007 óta kerékpározik, összesen hat világbajnoki címmel rendelkezik. 2012-ben elindult a londoni paralimpiai játékokon is. A kézzel hajtott kerékpáros-időfutamban és a mezőnyversenyben is aranyérmet szerzett, váltóban pedig ezüstérmes lett.

Balesete 15. évfordulóján a riói játékokon is csúcsra ért a kerékpárosok mezőnyében.

“Nagyon szerencsés embernek érzem magam, amiért ismét megadatott számomra a győzelem. Érzelmileg túlfűtött nap ez számomra, most meg kell törölnöm a szemeimet a könnycseppektől, és hálát adok istennek, amiért ezt lehetővé tette – mondta meghatottan Zanardi, írja a Blikk.

Rovatok: SportTelepülés: BrazíliaCímkék: sport, Brazília, híres sportoló, Alessandro Zanardi, autóbaleset, Paralimpia 2016Forrás: Blikk


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »