Balaton Sound: új információk derültek ki

Mivel a Balaton Sound backstage-ében nincsenek biztonsági kamerák, valószínűleg mobiltelefonnal rögzített videókat vizsgálnak a nyomozók a DVBBS szombati fellépése után történtekkel kapcsolatban – értesült az Index. A rendőrség egyelőre a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árul el új információt.

A portálnál jelentkezett egy férfi, aki állítása szerint a backstage-ben volt a történtek idején, és sokadmagával szemtanúja volt az események egy részének: látta, ami hátul, a szabadban történt, ám nem volt az öltözőben a dj-kkel és a lányokkal. Azt még látta, hogy a lányok kaptak egy üveg bontatlan vodkát, amiből csak ők ittak. De mivel akkor került elő az üveg, valószínűleg nem volt benne idegen anyag. Viszont az egyik lány kért az egyik fellépő cigijéből.

A szemtanú szerint a DVBBS menedzsere egy ponton elállta az öltöző ajtaját, és nem engedte, hogy az egyik lány – miután kijött – visszamenjen a barátnőjéért – írja az Index.

A Bors eközben egy közvetítőn keresztül állítólag elérte az egyik lányt azok közül, akik a backstage-ben voltak. A fiatal közölte: egy gyanús italtól lettek rosszul, és nem azért mentek az öltözőbe, hogy lefeküdjenek a sztárokkal – csupán autogramra és közös fotóra vágytak. Hozzátette: mivel többen voltak, biztonságban érezték magukat – olvasható a cikkben.

Nem voltak kamerák

Mint mi is beszámoltunk róla, a Balaton Soundon, a DVBBS nevű kanadai duó öltözőjébe vitt lányok barátai szerint a szombati koncert végén a kordonok között jött egy magyar nő és egy külföldi férfi, ők választották ki a hat fiatalt. A koncert után a bulizást a DJ-k konténerében folytatták a backstage-ben, ahol fotózkodtak a DVBBS-szel – ekkor került elő valamilyen ital.

Később a Blikk azt írta, hogy állítólag be volt kamerázva a backstage a Balaton Soundon, így hamarosan kiderülhet, mi történt valójában. Ezzel szemben a fesztivál szervezőinek sajtóosztálya az Index megkeresésére közölte: „A backstage-ben csak a fellépő művészek beleegyezésével készülhetnek fotók, felvételek. Kamerák nincsenek kihelyezve.” Ettől függetlenül valószínűleg igaz az az értesülés, hogy a rendőrség vizsgál felvételeket, csak azokat nem biztonsági kamerák készítették, hanem inkább olyan videókról lehet szó, amiket a lányok vagy a backstage-ben lévő más emberek rögzítettek a telefonjaikkal – közölte a portál. Az együttes egyébként a Szigeten nem léphet fel, hacsak addig nem tisztázzák magukat.

A Tények kedd este számolt be arról, hogy az egyik ájultan talált lány az ismert MTVA-s műsorvezető, Bényi Ildikó lánya. A tévés személyiség a TV2 hírműsorában elmondta, gyerekét annyira megviselte az egész esemény, hogy egyelőre egyáltalán nem tudott még nyilatkozni.

Szabadlábon védekezhetnek

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy a rendőrök négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak. A zenekar tagjai szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, amelynek során – a rendelkezésre álló adatok alapján – szexuális erőszak gyanúja nem merült fel. Az Index úgy értesült, a négy ember közé tartozott a kanadai testvéreken kívül egy szürke pólós srác, akiről azt gondolják, szintén a zenészeket kísérte, a negyedik pedig menedzsernek tűnt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »