Bakondi: a migráció intenzitása nem csökkent

Az európai migrációs helyzet több tekintetben változott, de intenzitása nem csökkent – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, a görögországi események, az idomeni tábor kiürítésének megkezdése sokakat arra ösztönzött, hogy – más görög táborok helyett – továbbinduljanak, és eljussanak Szerbiába, onnan pedig a magyar határra.

Emiatt az eddigi határőrizeti intézkedések mellett azon a néhány szakaszon is hamarosan befejeződik a kerítés építése, ahol korábban – a nehéz terepviszonyok miatt – csak gyorstelepítésű drótakadály volt – tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó megjegyezte, hogy az Európai Unió különböző fórumain továbbra is inkább a befogadással és az integrációval foglalkoznak. Bakondi György szerint viszont két fontos kérdés nem jelenik meg kellő súllyal: a külső határőrizet megerősítése, valamint a külső határokon megjelenő tömeges illegális migráció szűrése, ellenőrzése.

Emellett szintén kevés szó esik a repatriálásról, a különböző táborokban lévők esetleges hazajuttatásáról – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »