Bajnokoktatás Kolozsváron

Bajnokoktatás Kolozsváron

Távozással fenyegette meg Marius Șumudică edző tanítványait, miután az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a román bajnok Giurgiui Astra csúfos, 5-1-es vereséget szenvedett a Kolozsvári CFR vendégeként (Cr. Lopez 12., 63. – mindkettő 11-esből, Th. Lopes 70., Petrucci 77., 93. – utóbbit 11-esből, ill. D. Niculae 9.). 

cristian-lopez-astra_bCristian Lopez két tizenegyesgólt lőtt (fotó: Gsp.ro)

A szakember persze ezt csak „ébresztőnek” szánta, mert folytatja a munkát az együttesnél, különösen most, hogy nemzetközi szinten már lejárt a sportfogadásai miatt kiszabott eltiltása. Az összecsapáson egyébként már Iuliu Mureșan, a CFR elnöke is megjelent, mivel bár a sikkasztási ügy – ahol Pászkány Árpád korábbi klubtulajdonossal egyetemben azzal gyanúsítják, hogy eltérítettek pénzeket a klubtól – miatt elrendelt bírósági felügyeletet helybenhagyták, de tevékenységétől való eltiltását feloldotta a kolozsvári törvényszék.

A Liga 1 vasárnapi játéknapján előtte a Voluntari gól nélküli döntetlent játszott otthon a Târgu Jiu-i Pandurii-val, hétfőn Medgyesi Gaz Metan–Botoșani és Temesvári ACS Poli–Craiova mérkőzéseket rendeznek. Keddtől már az európai klubsorozatok utolsó selejtező fordulójának visszavágóit rendezik, ahol a BL-szereplő Steaua a hazai 5-0-s vereség után holnap az esélytelenek nyugalmával focizik a Manchester City otthonában, az Astrának viszont Londonban még van esélye arra, hogy az 1-1-es hazai döntetlen után csütörtökön kiüsse a West Hamet az Európa Liga főtáblájának kapujában. Utóbbi egyébként 1-0-ra nyert vasárnap a Bournemouth ellen a Premier League 2. fordulójában.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »