Bajkai szerint semmi kivetnivaló nem volt a tojásosztogatásban

Bajkai szerint semmi kivetnivaló nem volt a tojásosztogatásban

A VI. kerület alpolgármestere nem lát kivetnivalót abban, hogy két hete a nevével ellátott tojásos dobozokat osztogattak a rászorulóknak. A Hír TV-nek Bajkai István tagadta, hogy önkormányzati adományról lett volna szó. A Fidesz egyébként a politikust indítja a 7. és a 6. kerület egy részét magába foglaló budapesti választókerületben a jövő évi országgyűlési választásokon.

Közmeghallgatás Erzsébetvárosban, a kerület lakói Bajkai István alpolgármestert is kérdezhették. *A fideszes választókerületi elnök az RTL Klub értesülései szerint a saját nevét reklámozta a rászorulóknak osztott tojásos dobozokon, még néhány hete. A tojásokat az egyébként jelöletlen ételcsomagok mellé adták, az önkormányzat egyik helyiségében.

„Fidesz felirat nem volt rajta, nézze meg a képeket, sárga szín van, de ha jól tudom, a tojás sárgája is sárga színű” – mondta el Bajkai István.

Bajkai István személyes ajándékról beszél, amit állítása szerint saját pénzén vett. A kerület lakóiból álló Élhető Erzsébetvárosért csoport viszont egyszerű kampányfogásnak tartja a felcímkézett tojások szétosztását.

„Hát a személyes ajándékáról annyit, hogy országgyűlési választáson fog indulni, nyilvánvalóan szeretne feltűnni a lakók előtt, az hogy erről mi a véleménye a kerületi lakóknak, az szerintem egyértelmű: nem díjazzák nagyon. Tojással szerintem nem lehet az embereket megvenni” – jelentette ki Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros szóvivője.

Hírdetés

A Hír TV-nek az alpolgármester tagadta, hogy önkormányzati adományról lett volna szó, azt mondta, sem az alaptörvény, sem bármilyen etikai szabály nem tiltja, hogy magánemberként ráírja a nevét a dobozokra.

– Először is, ha már minden áron a tojásnál ragadunk le…szívesebben beszélnék arról, hogy hogyan támogattam a kárpátaljai magyarságot és az is egy jó téma lehetne az Önök számára, de ha mindenképpen a tojáshoz ragaszkodnak akkor ezen nem szerepelt semmifajta beosztás vagy pártlogó csak a nevem és azt gondolom, hogyha valaki valakinek ajándékoz, ezt egy kicsit jogászként is mondom, akkor lehetősége van arra, hogy a megajándékozó és a megajándékozott egymással kommunikáljon.
– Tehát hogy ez olyan mint mikor az ember aláírja az üdvözlőlapot Karácsonykor?
– Például úgy. Ha ön például egy személyes ajándékot ad, nem akarok személyeskedni, akkor akinek adja, az tudja, hogy kitől van.

A fideszes politikus szerint akkor sincs ez másként, ha az adományozó egyébként közszereplő és indul a választásokon.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »