Bajban Voldemort: felfüggesztik a fideszes képviselő mentelmi jogát

Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte Kövér László házelnöknél Mengyi Roland fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, miután kiderült, hogy egy kétmilliárd forintos uniós pályázat illegális szétosztásában volt érdekelt.

Mint arról beszámoltunk, a 168 Óra magazin lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva írt korábbi cikke szerint két férfi egy szociális szövetkezeti hálóra kért volna uniós támogatást, ám amikor fideszes kapcsolataikat felmelegítették, az üzlet elért a “legfelsőbb szintekig”, és végül ők maguk már csak a pénzösszeg 10 százalékát kapták volna meg.

Az iratok szerint Mengyi Roland kérte, hogy a pályáztatás előtt adjanak neki ötmillió forintot, majd ezt a végén ismételjék meg. Ez részben meg is történt.

A pályázat behúzására viszont már nem került sor, mert egy kisebb összegű adócsalás miatt nyomozást indított a NAV, majd hamar rájöttek, hogy többről van szó, mint korábban gondolták. Ezt követően tájékoztatták Balog Zoltánt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét is a politikai érintettség miatt, majd végül a cinkosok fülébe is visszajutott, hogy vigyázniuk kell.

Ekkor viszont már késő volt, és vélhetően emiatt menesztették Köpeczi-Bócz Tamás államtitkárt, majd immáron biztosan emiatt két embert előzetes letartóztatásba helyeztek, hárman pedig beismerő vallomást tettek, és szabadlábon védekezhetnek.

Voldemortot, azaz Mengyi Roland fideszes parlamenti képviselőt eddig nem tudták meghallgatni, mivel védte őt a mentelmi jog. Ez változhat most, amikor maga Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte annak felfüggesztését.

A korrupciós ügy mentén történt lehallgatások során megnevezték Csepreghy Nándor miniszterelnökségi államtitkárt és felettesét, Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »