Bajban a magyar hajóstisztképzés

Bajban a magyar hajóstisztképzés

Gondok lesznek a magyar hajóstisztképzéssel, ha nem változnak a hiányszakma oktatásának jelenlegi feltételei. Jelenleg technikusi és szeptembertől középiskolai hajós oktatás zajlik, felső szintű képzés nincs, de az előbbiek színvonala is veszélybe kerülhet, mert elfogynak a szakemberek, akik átadhatnák a tapasztalataikat. Főiskolai szintű képzés kellene, és hogy legyen valódi gazdája a nagy múltú magyar hajósoktatásnak – mondja az egyetlen magyar képzőhely igazgatója.

Hahó, a tenger! – óceánokra, a világ bejárására vágynak sokan, ezért jelentkeznek az egyetlen magyar hajósiskolába. Egyre többen vannak. Ha végeznek, azonnal el tudnak helyezkedni, és jóval többet kereshetnek, mint a legtöbb magyar pályakezdő. Kérdés, meddig lesz ennyire könnyű dolguk a munkaerőpiacon. Nem a kereslet csökkenése, inkább a képzés színvonalának esetleges romlása okozhat majd problémát.

A saját tenger elvesztése után továbbra is tengerészkedő, a múlt században sok saját tengeri hajót is közlekedtető, magas szintű képzést fenntartó Magyarországon hamarosan nehéz helyzetbe kerülhet a hajósoktatás – mondta a hirado.hu-nak Árkyné Tóth Mária, a Magyar Hajózási Szakközépiskola és Szakiskola igazgatója.

Jelenleg hajózási technikusi képzés folyik, a középiskolai hajós képzés szeptembertől indul, a főiskolai hajózási tanszék azonban Győrben sok éve megszűnt, miközben a hajósoknak egyre magasabb szintű ismereteket kellene elsajátítaniuk a technika folyamatos megújulása miatt.

A magyar végzősök megfelelő diploma híján már ma sem tudnak magasabb, vezető állásokat betölteni, és félő, hogy ha nem változnak az oktatás jelenlegi feltételei, akkor nemsokára már az egyéb munkák megszerzése is gondot jelenthet számukra.

Vén tengeri medvék mentik meg a helyzetet

Ma még nem ez a helyzet, de az már jelenleg is problémát okoz, hogy nagy tudású, komoly hajózási tapasztalattal bíró szakembereket vonjanak be az oktatásba. Ennek fő oka, hogy nem tudnak nekik elég csábító fizetést, illetve óradíjat ajánlani.

A helyzetet azok a hajósok és tengerészek mentik meg, akik hobbiból, elkötelezettségből, nosztalgiából vállalják, hogy besegítenek az oktatásba. Többségük annak idején elvégezte a Hajózási Szakközépiskolát és a főiskolai hajózási szakot, de utánpótlásuk nincs. Így baj lesz a képzéssel.

Adományok nélkül nehezen menne

Az igazgató hozzátette, más szakmákhoz képest az oktatás ráadásul rendkívül költséges, például a Hunnia nevű tanhajó költségei miatt. Ezt jóval drágább üzemeltetni, mint egy tanműhelyt, sokba kerül az üzemanyag, a kikötői díj, a javítás, a karbantartás.

Ahhoz, hogy a kiadásokat fedezni tudják, valamint szakmai munkájuk színvonalát tartani tudják, rendszeresen fordulnak hajózási cégekhez adományokért.

A magas szintű hajósoktatás biztosítása mindenképp megéri az országnak – mondta Árkyné Tóth Mária. Mint hangsúlyozta, a végzősök többsége Magyarországon, illetve a Dunán dolgozik. Vannak, akik külföldi cégeknél találnak munkát – a magyar kezdő béreknél jóval magasabb fizetésért –, de jellemzően ők is Budapesten szállnak hajóra, és ide térnek vissza.

(Híradó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »