Bácskossuthfalva: Készül a wellness medence, határutat építettek, épületeket újítottak fel

Bácskossuthfalva: Készül a wellness medence, határutat építettek, épületeket újítottak fel

Számos beruházás valósult meg az idén Bácskossuthfalván, és több projektum kiépítése van folyamatban. A legjelentősebb építkezés jelenleg a Rekreációs Központban folyik, ahol a meglevő gyermek- és felnőtt fürdőmedence mellett javában készül a korszerű wellness medence. Emellett határba kivezető utat építettek, felújították az iskola mellett található, számos szakcsoportnak otthont adó épületet, amelyben az iskola fogorvosi rendelője is helyet kapott, a Művelődési Házban pedig a külső ablakszárnyakat cserélték.

A faluban folyó munkálatok egy részét tekintette meg a helyi közösség vezetőinek társaságában Kislinder Gábor községi elnök és Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség topolyai községi elnöke.

Seffer Attila, a bácskossuthfalvi helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, hogy Topolya község mezőgazdasági programjának egyik célja a határba vezető utak kiépítése és rendezése. Így kerülhetett rá sor, hogy Bácskossuthfalván a szőlőskertekhez vezető utat 400 méter hosszan közel 5 millió dinár értékben kiépíthették. Az út kiépítése által nem csak a szőlészek, hanem a mezőgazdasági termelők is könnyebben juthatnak ki a földjeikhez. „Pár évvel ezelőtt sikerült a völgy túloldalán már kiépíteni 800 méter hosszan egy szőlőskertekbe vezető utat, most ebben az évben sikerült a túloldalán, és kihasználva a felszámolt vasúti korridor parcelláját, mi ezt össze fogjuk kötni, és így kialakítjuk Bácskossuthfalva első bor körútját” – emelte ki.

Fazekas Róbert, a helyi közösség tanácsának alelnöke tudatta, hogy a Művelődési Házban, a színházban és az Emlékházban is folyamatosak a fejlesztések. A Művelődési Ház, mivel itt tartják az Ady Endre Művelődési Központ szakcsoportjainak próbáit, napi szinten használatban van. Az idén a konyhát és egy szobát újítottak fel, nedvességmentesítették a falat, álmennyezetet szereltek fel, a 9+1 művésztelep baráti köre pedig ágyakra nyert eszközöket, valamint interaktív honlapot hozott létre. A napokban fejeződött be a külső ablakszárnyak cseréje, ami közel 400 ezer dinárba került. Az eszközöket erre a beruházásra a Bethlen Gábor Zrt-től nyerték.

Kislinder Gábor községi elnök elmondta, hogy folyamatosan látogatja a község helyi közösségeit, ugyanis a községi költségvetés összeállítása előtt megtekinti, hogy mit sikerült megvalósítani az idén. Bácskossuthfalván azokat az eszközöket, amelyeket a költségvetésben láttak elő, valamint a tartományi támogatást és a helyi hozzájárulás eszközeit is a célnak megfelelően használták fel.

Fremond Árpád, a VMSZ községi elnöke kiemelte, hogy a választási ígéreteiket teljesítik azáltal, hogy folytatják a megkezdett projektumokat, és megvalósítják azokat. Mint mondta, a bácskossuthfalvi helyi közösség vezetősége igen jól dolgozott az elmúlt időszakban, és ez a lendület nem lankadt a választások után sem. „Látszik az, hogy ide érdemes volt a helyi közösségnek befektetni a saját eszközeit, illetve a helyi járulékból az eszközöket” – emelte ki, és bizalmát fejezte ki, hogy az elkövetkező időszakban be tudják fejezni az elkezdett projektumokat.

Komáromi Gizella

.


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »