Bacskait megint legyőzte a mumusa

Bacskait megint legyőzte a mumusa

Nem sikerült kilépni a saját árnyékából, és a riói olimpia első fordulójában búcsúzni kényszerült Bacskai Balázs, akit újfent mumusa, a francia Souleymane Diop Cissokho győzött le. Ezzel a magyar ökölvívás legnagyobb ígéretének mindössze egy meccsig tartottak az ötkarikás jétákok.

Azt már a sorsolás pillanatában pontosan tudta a 2010-es Európa-bajnok ökölvívónk, Bacskai Balázs, hogy élete első olimpiáján ki kell lépnie saját maga árnyékából, ugyanis az első körben mumusát, a francia Souleymane Diop Cissokhót kell legyőznie ahhoz, hogy bejusson a legjobb 16 közé. Utolsó olimpiai bajnokunk, Kovács Kokó István Facebook-bejegyzésében abbéli reményének adott hangot, hogy ez a mai nap Bacskai napja legyen. Mestere, Erdei Zsolt éppen ezért azt kérte tanítványától, hogy a menetek elejétől kezdve irányítsa a küzdelmet.

Nos, Bacskai ennek megfelelően lépett a kötelek közé, ám azt is tudja mindenki, mit jelent egy olyan emberrel szemben ringbe lépni élete első olimpiai meccsén, aki korábban mindig legyőzte őt. Éppen ezért egy új taktikát dolgoztak ki a szenegáli születésű francia bunyós ellen, ami végre győzelemhez vezethette volna Bacskait. Ám minden taktika pont annyit ér, amennyit a bokszoló meg tud belőle valósítani a ringben.

Nos, Bacskai ezúttal sem tudott kilépni az árnyékából, és Cissokho – sajnálatos módon – újfent legyőzte őt. Egyhangú pontozással, teljesen megérdemelten. A franciát ugyanis mindhárom pontozó mindhárom menetben jobbnak látta a Vasas öklözőjénél.

– Kár ezért a meccsért, és kár ezért a pályafutásért, hiszen úgy tűnik, hogy az elmúlt tíz év legjobb magyar bunyósának mindössze egy meccs adatik meg az olimpiák történetében – jelentette ki Kovács Kokó István az M4Sport kommentátoraként, majd hozzátette, Bacskainak talán négy évvel ezelőtt, Londonban sokkal nagyobb esélye lett volna egy kiugró eredményre. Akkor volt ugyanis a legjobb formában…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »