Bácsi Péter elbukta a bronzmeccset

Bácsi Péter elbukta a bronzmeccset

A magyar dzsúdósok és az ökölvívók érem nélkül fejezték be szereplésüket a riói olimpián, reménykedtünk benne, hogy birkózóink nem követik őket, és valóra váltják érmes álmaikat. Nos, erre azonban még várnunk kell, mert a kötöttfogású Bácsi Péter (75 kg) az elődöntő után a bronzmeccset is elveszítette.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM!

A Ferencváros birkózója egész nap remekelt, és úgy lett harmadik Rióban, hogy akciót sem tudtak rajta ellenfelei csinálni. Elsőnek technikai tussal győzte le kolumbiai riválisát, Carlos Andres Munoz Jaramillót (9-0), majd jött a hasonló folytatás az idei Európa-bajnokságon a 80 kilogrammos súlycsoportban bronzérmes bolgár Daniel Tihomirov Alekszandrov ellen, aki szintén nem élte meg a menetek közötti szünetet, őt is technikai tussal verte (8-0) Bácsi Péter.

– Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez várható volt. A verseny érdemi része csak ezután jön – értékelt röviden az MTI-nek Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

Következett a tavalyi Európa-játékokon győztes, vb- és Eb-bronzérmes azeri Elvin Murszalijev, aki ugyanúgy, mint a magyar első két ellenfele, nem tudott pontot csinálni Bácsi ellen, aki ezúttal 5-0-ra verte ellenfelét.

Bácsi Péteren az elődöntőben a súlycsoport egyik legjobbja, a négy évvel ezelőtt Londonban ötödik, a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes dán Mark Overgaard Madsen sem tudott akciót csinálni, igaz, ezzel minden pozitívumot el is árultunk kettejük csatájáról. A bíró világ- és Európa-bajnokunkat látta passzívabbnak, így őt háromszor intette, ezzel Madsen kapott egy pontot, amivel bejutott a döntőbe, míg Bácsi a vigaszág győztesével birkózott a bronzéremért.

– A dán, aki négyszeres vb-ezüstérmes, egyszeres vb-bronzérmes, nem az a futottak még kategória, sajnos el tudta adni azt, hogy ő akar jobban birkózni. Igazából nem nagyon szokott állásból pontokat csinálni, csak az intésekre megy. Mi abban bíztunk, hogy Peti majd lent képes lesz akcióra, ám azt is nagyon jól kivédekezte. Ezt a mérkőzést gyorsan el kell felejteni, az előzőekből kell erőt merítenie, és akkor meglehet az érem – nyilatkozta Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

Bácsi Péter nagyon jól kezdett, ám az utolsó küzdelmét elrontotta

Aztán jött a bronzcsata az iráni Szajeid Abdvali ellen – majd egyórás csúszással az eredetileg kiírt időponthoz képest –, és mire pisloghattunk egyet, máris hátrányba került Bácsi: egy kitolás és egy mögé kerülés, máris 0-3. Na, úgy tűnt, ez kellett ahhoz hogy világ-, és Európa-bajnokunk felébredjen, és mire a menet feléhez elértünk, egy pontra feljött a magyar klasszis (2-3). A második menetben sajnos megint ki tudta tolni Bácsit az iráni, majd megintették a magyart (2-5), így kezdett egyre messzebb kerülni a hőn áhított bronzérem. Nem tudott megújulni a Ferencváros birkózója, és – bármilyen fájó is ezt kimondani – nem érdemelt győzelmet a bronzcsatán. Úgy tűnik, a számtalan világversenyen nyert érem mellé olimpiai medál nem fog odakerülni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »