Bácsi Péter a bronzért birkózik

Bácsi Péter a bronzért birkózik

Noha egész nap remekül birkózott Bácsi Péter a riói olimpián a kötöttfogásúak 75 kilós versenyén, egy meglehetősen vitatható bírói döntés miatt az arany helyett az esti programban a bronzéremért birkózhat világ-, és Európa-bajnokunk.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM, KATTINTSON!

A magyar dzsúdósok és az ökölvívók érem nélkül fejezték be szereplésüket Rióban, reménykedtünk benne, hogy birkózóink megmentik a becsületüket, és a kötöttfogásúak 75 kilogrammos magyar klasszisa, Bácsi Péter már ma fel tud majd állni a dobogóra. Nos, a 33 éves világ-, és Európa-bajnokunk egész nap úgy birkózott, ahogy azt vártuk tőle. Elsőnek technikai tussal győzte le kolumbiai riválisát, Carlos Andres Munoz Jaramillót (9-0), és bejutott a nyolcaddöntőbe.

– Ez a kolumbiai nem tartozik a súlycsoport legjobbjai közé, így ez az eredmény várható volt. A verseny érdemi része csak ezután következik – értékelt röviden az MTI-nek Sike András, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

A Ferencváros 33 éves világ-, és Európa-bajnoka technikai tussal győzte le a bolgá Alekszandrovot

A nyolcaddöntőben aztán a várt ellenfél, a világbajnok örmény Arszen Dzsulfalakjan helyett az idei Európa-bajnokságon a 80 kilogrammos súlycsoportban bronzérmes bolgár Daniel Tihomirov Alekszandrovval birkózott, akit ugyanúgy, mint az első ellenfelét, technikai tussal vert (8-0), így már készülhetett a következő összecsapására, a tavalyi Európa Játékokon győztes, vb- és Eb-bronzérmes azeri Elvin Murszalijev ellen.

Nos, az azeri sem tudott pontot csinálni Bácsi ellen, aki ezúttal 5-0-ra verte ellenfelét. Bő húsz másodperc után már vezetett, mivel riválisa kimenekült a szőnyegről. Egy perc után pedig egy pazar válldobással döntötte le ellenfelét a földre, amiért újabb két ponttal gazdagodott (3-0). A második intése után a földre került az azeri, Bácsi pedig kiemelte és eldobta, a rivális hasra érkezett (5-0).

Csillagok háborúja

A magyar klasszis immár az elődöntőre készülhetett, ahol a súlycsoport egyik legjobbja, a négy évvel ezelőtt Londonban ötödik, a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes dán Mark Overgaard Madsen várt rá.

– Elképesztően nagy formában birkózik a dán, de nagyon bízom Petiben. Nem véletlen, hogy eddig senki sem csinált rajta pontot, kirobbanó erőben van – jelentette ki az elődöntőre készülve Sike András.

Sajnos a dán ellen nem sikerült akciót csinálnia Bácsinak – igaz, a dán sem tudott mit kezdeni a magyarral –, de a bíró világ-, és Európa-bajnokunkat látta passzívabbnak, így őt háromszor intette, ezzel Madsen kapott egy pontot, amivel bejutott a döntőbe, míg Bácsi a vigaszág győztesével birkózik majd az esti programban a bronzéremért. Az ítélettel bőven lehetett vitatkozni – ám ugyanúgy, mint például a dzsúdós Bor Barna esetében – nem érdemes. Marad a bronzcsata a vigaszág győztese ellen, és a reménykedés, hogy a nap végén felállhat a dobogóra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »