Babosnak sok volt a wimbledoni bajnok

Noha nem teniszezett rosszul Babos Tímea az Eastbourne-ban rendezett füves pályás tornán, a kétszeres wimbledoni bajnok, Petra Kvitová két szoros szettben legyőzte őt a viadal második fordulójában.

A női teniszben nem sokan vehetik fel a versenyt füvön a cseh Petra Kvitovával, aki idén ugyan gyengélkedik korábbi önmagához képest, ezen a borításon egyértelműen a mezőny legjobbjai közé tartozik. Nem véletlenül nyert már kétszer Wimbledonban (2011, 2014), ráadásul most is remek formában érkezett a versenyre. Babos ennek ellenére nagyon komoly csatára kényszerítette Kvitovát, aki csak másfél órás küzdelem után tudta legyőzni a 23 éves magyar játékost (6:4, 7:6).

„Most kicsit sajnálom a sorsolást, pedig ritkán mondok ilyet. Úgy érzem, hogy nagyon jól ment a játék. Már a múlt héten is így volt. Akkor az a Keys nyerte a versenyt, akivel az első fordulóban találkoztam. Most is egy jó füves pályás játékos, Giorgi volt az első ellenfelem, akit simán vertem, majd most pedig Kvitová, aki tud néha rosszabbul is teniszezni, de ma jól játszott. Én is… Kár érte. De szuper élmény volt ismét egy telt házas centerpályán játszani” – nyilatkozta hivatalos honlapján Babos Tímea, aki párosban is szerepel Eastbourne-ban, állandó partnere, a kazah Svedova oldalán.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »