Babos simán nyert Wimbledonban

Babos simán nyert Wimbledonban

Noha ma már az eső átvette az irányítást Wimbledonban, még az égi áldás érkezése előtt pályafutása során harmadszor jutott be a második fordulóba Babos Tímea. A 23 éves soproni teniszező 63 perc alatt simán, 6:2, 6:3 arányban győzött a 17 éves Katie Swan ellen.

Úgy tűnik, a Roland-Garros után Wimbledonban is szerepet kér magának az időjárás. Ugyan a behúzható tető miatt a centeren lehetett teniszezni, a többi pályán az esőszünet miatt délután már kevés esemény történt. Mindenesetre Babos Tímea még az égi áldás megérkezése előtt bejutott női egyesben a második fordulóba a wimbledoni teniszbajnokságon, tette mindezt pályafutása során immár harmadszor. Persze valljuk be őszintén, az lett volna a meglepetés, ha nem így történik, ugyanis a világranglista 437. helyén álló, 17 éves Katie Swan volt az ellenfele. A hazai közönség előtt játszó lány vélhetően csak annak köszönhette a lehetőséget, hogy szabadkártyát kapott a szervezőktől, mert félő volt, a selejtezőből nem lett volna képes a főtáblára kerülni.

A 23 éves soproni teniszező ennek megfelelően 63 perc alatt egészen simán, 6:2, 6:3 arányban győzött, így várhatja, vajon a hatvannégy között a 27. helyen kiemelt amerikai Coco Vandeweghe, vagy az ukrán Katerina Bondarenko ellen kell majd pályára lépnie. Mindenesetre Babos bármelyikükkel játszik majd, javítania kell a teljesítményén. A statisztikai adatok alapján négy-négy ászt, illetve kettős hibát ütött, adogatásaiból alig több mint ötven százalék volt jó elsőre, igaz azokból magas arányban nyerte meg a pontot: huszonhétből huszonhárom alkalommal. Kétszer elveszítette szerváját, hatszor viszont elvette a fiatal britét, ugyanakkor kevesebb nyerőt ütött, mint ki nem kényszerített hibát: tizenötöt, illetve tizenhetet.

„Természetesen örülök annak, hogy sikerült abszolválni az első kört. Elég érdekes meccs volt, mert Katie Swan teljesen más ritmusban játszott, mint amihez hozzászokhattam az elmúlt hetekben-hónapokban. Picit lassabban játszott, ehhez alkalmazkodnom kellett. Nagyon-nagyon jól szervált, ez az erénye. Örülök, hogy sikerült nyernem, voltak rosszabb és jobb pillanataim. Ami fontos: amikor a második szett elején rosszabbul ment, akkor sikerült összeszednem magam. Az utolsó három gémben már újra jól játszottam. Nagyon sok magyar volt kint a meccsen, köszönöm a drukkolást” – nyilatkozta honlapján Babos Tímea.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »