Baánék feljelentik a ligetvédőt bántalmazó munkást

A Közlekedési Múzeum épületének felújítását végző Városliget Zrt. feljelentést tesz egy, a munkaterületen tiltakozó bántalmazása miatt – tudatta Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa péntek este közleményben. A bántalmazást elfogadhatatlannak tartja és egyetért a történtek kivizsgálásával Vitézy Dávid, a Közlekedési Múzeum főigazgatója is. A múzeum bontását biztosító őrző-védő cég jogi képviselője kijelentette: nem a biztonsági személyzet tagja, hanem egy segédmunkás ütötte gyomorszájon a tiltakozót.

Baán László közölte: egy pénteken nyilvánosságra került videófelvételen látható, hogy a Közlekedési Múzeum munkaterületén a tetőn dolgozó személy egy oda felmászó, a munkaterületen illegálisan tartózkodó tiltakozót bántalmazott.

Miután a Liget Budapest Projekt csak a jogszabályoknak minden szempontból megfelelő eljárást tartja elfogadhatónak valamennyi, a projekttel kapcsolatos tevékenység során és elítél bármely erőszakos, önhatalmú, a törvényességet semmibe vevő cselekedetet, a Városliget Zrt. a bántalmazás miatt feljelentést tesz – közölte Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

A múzeum főigazgatója is megszólalt

Vitézy Dávid, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója közleményében tudatta, hogy a múzeum régi épületét hetekkel ezelőtt tulajdonjogilag és gyakorlatilag is átadták az újjáépítést végző Városliget Zrt-nek. Az épület bontását és annak megszervezését a Városliget Zrt. által megbízott bontócég végzi.

A főigazgató a pénteken nyilvánosságra került felvételek kapcsán közölte: elfogadhatatlannak tartja, hogy valamelyik ott dolgozó a tetőre mászó tiltakozót bántalmazta és egyetért a vizsgálat szükségességével.

„Bízom benne, hogy a Közlekedési Múzeum régi, használhatatlan épületének bontása békésen folytatódhat” – áll a közleményében.

Nem a biztonsági személyzet tagja ütött

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben a Közlekedési Múzeum bontásának biztosítását végző őrző-védő cég jogi képviselője kijelentette: a videóanyag megtekintését követően rögzíthető, hogy Komáromy Gergely (Ligetvédő aktivista) által sérelmezett cselekmény elkövetője nem a biztonsági személyzet tagja, nem vagyonőr, ezen személy a kordonok ideiglenes építése, mozgatása céljából foglalkoztatott segédmunkás.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »