Aztán most nem rikácsol senki szankciókért? Na.itt a kettős mérce!

Aztán most nem rikácsol senki szankciókért? Na.itt a kettős mérce!

Az Amnesty International szerint több száz civil áldozata lehet az Egyesült Államok vezette nemzetközi hadikoalíció Szíriában végrehajtott légitámadásainak. A világ legnagyobb „emberi jogi szervezete” szerdán Londonban ismertetett tanulmányában közölte: tizenegy olyan légitámadást vizsgált, amelyet a nyugati koalíció az elmúlt két évben hajtott végre az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet ellen, és az adatokból úgy tűnik, hogy e légicsapásokban hozzávetőleg 300 polgári lakos vesztette életét.

Magyar Menedék - Férfienergia

Az Amnesty International szerint az Egyesült Államok nem válaszolt arra a memorandumra, amelyet a szervezet ebben az ügyben küldött az amerikai védelmi minisztériumnak szeptember 28-án, kérdéseket feltéve a nyugati koalíció szíriai tevékenységéről.

A memorandumban foglalt adatok, elemzések és tanúvallomások arra vallanak, hogy a közel-keleti és közép-ázsiai térségért felelős amerikai parancsnokság (CENTCOM) – amely a koalíció szíriai műveleteit is irányítja – nem tette meg a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket a civil lakosság védelmére, és törvénysértő módon hajtott végre támadásokat, amelyekben civilek vesztették életüket vagy sérültek meg – áll az Amnesty International jelentésében.

A szervezet közölte: attól tart, hogy az amerikai vezetésű koalíció jelentősen „alábecsüli” a hadműveletei által a civil lakosságnak okozott veszteségeket.

Hírdetés

Az Amnesty International kiemel három nyugati légitámadást, amelyben adatai szerint összesen száznál több civil halt meg. Ezek a légicsapások az észak-szíriai Aleppó környékét érték júniusban és júliusban.

Az Amnesty International adatai szerint a legtöbb polgári áldozata annak a támadásnak volt, amelyet július 19-én, egy al-Túkhar nevű faluban hajtott végre az amerikaiak vezette koalíció: ebben az akcióban legalább 73 civil halt meg, köztük 27 gyermek.

Alig több mint egy héttel később, egy másik faluban legalább 28 civil, köztük hét gyermek vesztette életét egy újabb légitámadásban – áll a jelentésben.

Az Amnesty International szerint ideje, hogy az amerikai hatóságok a nyilvánosság elé tárják a koalíció légitámadásai által a szíriai civil lakosságnak okozott károk teljességét. A szervezet szerint független és pártatlan vizsgálattal kell feltárni a nemzetközi emberi jogok bármilyen potenciális megsértését, és a vizsgálati eredményt nyilvánosságra kell hozni.

mti


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »