Azt ünnepelték, hogy 123 nap múlva az MTK megnyitóünnepséget tart

Bokrétaünnepséget tartottak kedden az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában abból az alkalomból, hogy elkészült a létesítmény tartószerkezete, és már csak 113 nap van hátra a megnyitóig. Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, hogy elérkeztek az építkezés második mérföldkövéhez, s a feladatot határidőre sikerült teljesíteniük.

Hozzátette: a több mint 11 ezer négyzetméteren zajló építkezésen, közel 18 alvállalkozó bevonásával, átlagosan több mint 250 ember dolgozik. A következő hónapokban a létesítmény belsőépítészeti munkáit fogják elvégezni, elkészülnek és helyükre kerülnek a gépészeti és az elektronikus berendezések, valamint a tetőszerkezet.

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke emlékeztetett arra, hogy pontosan két évvel ezelőtt játszotta utolsó bajnoki mérkőzését az MTK labdarúgócsapata a Kaposvár ellen a régi Hidegkuti Nándor Stadionban, és 113 nap múlva, szeptember 21-én tartják majd az avatót, amikor a portugál Sporting Lisboa lesz a kék-fehérek ellenfele.

“Nem egy egyszerű sportlétesítményről van szó, itt lesz az MTK új otthona, és a labdarúgócsapatot működtető MTK Budapest Zrt. székhelye is”

– fogalmazott a klubelnök, aki szerint az új stadion a XXI. századi követelményeknek megfelelő, modern, kényelmes és izgalmas élményt nyújt majd. Deutsch elárulta: az építmény egyik különlegességének az ígérkezik, hogy a kispadokat nem a pálya szintjén, hanem az angol stadionokban megszokotthoz hasonlóan a lelátó első sorában helyezik el. Az elnök visszautalt arra, hogy

az Új Hidegkuti Stadion építése egy 6,5 milliárdos beruházás, ami jelentős mértékben állami forrásból valósul meg.

Azt ígérte, hogy a sportlétesítmény éppen annyi bevételt fog termelni, amennyi a fenntartási költsége, így önfenntartó lesz. Az ünnepség zárásaként egy kék-fehér labdát mintázó bokrétát helyeztek el a stadion tetőszerkezetének legmagasabb pontján.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »