Azt hihetnénk, krimit forgattak, de egy német diákokra támadó késes szír "fiút" fogtak be a rendőrök Kölnben

Azt hihetnénk, krimit forgattak, de egy német diákokra támadó késes szír "fiút" fogtak be a rendőrök Kölnben

Aggodalom és rémület uralkodott hétfőn Ostheim iskolaközpontjában, adja hírül az Express.de. A szünetben, nem sokkal 10 óra előtt az említett helyen kést rántott egy 16 éves "fiatal", és megfenyegetett vele több tanulót.

Amint erre figyelmes lett az egyik tanár, bátran és elszántan feltartóztatta a tettest, aki erre futásnak eredt – erősítette meg a lap értesüléseit egy rendőrségi szóvivő.

A rendőrség szerint a kést rántó "fiú" nem a nevezett iskolaközpont tanulója. A kis csínytevő kérdőre kívánt vonni egy reáliskolás leányt, akihez valamilyen kapcsolat fűzi. S amikor nem találta ott, kést rántott, és azzal fenyegette a diákokat.

A riasztott rendőrök a Rösrather utcában elfogták és letartóztatták az Express megfogalmazása szerint "nyilvánvalóan pszichikai beteg fiatalkorút". A tettes könnyebb természetű sérüléseket szenvedett, amelyeket a rendőrség tájékoztatása szerint önmagának okozott.

Ki is volt hát ez a csínytevő?

"Ez itt valamilyen bűncselekmény helyszínén történő filmforgatás lehet", gondolhatná önkéntelenül is az ember az alábbi jelenetek láttán. Ám, ami első látásra tévékriminek látszik, az maga a valóság:

Hírdetés

Egy közelben lakó személy önkéntelenül is tanúja volt az elfogásnak, s filmre is vette az akciót a Rösrather utcában. A rendőrség szószólója újra meg újra fölszólította a "fiatalt", hogy adja meg magát: "Semmi bajod nem lesz – csak dobd el, kérlek, a kést!" S ekkor a szolgálati fegyverét a fiatalemberre fogta, amiképpen néhány kollégája is, majd szép lassan a közelébe ért.

A rendőr többek között angol nyelven is a fölszólította "a 16 évest" (az Express kényesen ügyel arra, nehogy nevén nevezze a dolgokat – a szerk.) arra, hogy dobja el a kést. Végül kétségbeesetten eldobta a kést, s így aztán a rendőrök el tudták fogni – fogalmaz a németországi lap.

Visszatérő bűnelkövető

Végül az Express szemlesütve mégis megosztja információit az olvasókkal, miszerint a tettes egy "szíriai menekült fiatalember", aki ráadásul a rendőrségen visszatérő bűnelkövetőként ismert.

Pszichológiai egészségi állapotára való tekintettel később a fiatalt egy klinikán fogják kivizsgálni, s ezután – a korábbi bűncselekményeit is figyelembe véve – fogják majd előzetes letartóztatásba helyezni. Véletlenül sem páros lábbal irányba állítani, és visszaküldeni a feladónak.

(Kuruc.info – H. J. fordítása alapján)

Forrás:

Schulzentrum Köln-Ostheim 16-Jähriger bedroht Schüler mit Messer – Festnahme!

Dramatische Szenen Video: Hier überwältigt die Polizei den Messer-Schüler von Ostheim


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »