Azt állítják, nem hibázott a rendőrség Nizzában

A francia rendőrség készültsége megfelelő volt – erre az eredményre jutott a francia rendőrség felügyelő szerve, amely szerdán tette közzé vizsgálódásának eredményét. 84-en haltak meg, amikor egy iszlamista teherautójával belehajtott a francia nemzeti ünnepet ünneplő tömegbe.

“Tekintettel arra, hogy az esemény (a tűzijáték) az ilyenkor megszokott volt… és nem volt tudomás semmilyen külön veszélyről, a rendőrségi művelet összességében megfelelő volt” – mondta Marie-France Moneger-Guyomarch, a felügyelőszerv igazgatója sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy a biztonsági szervek “klasszikus” veszélyek elhárítására, fegyveres támadókra vagy robbantókra készültek fel, nem pedig teherautós tömeggázolásra, amely mind példátlanságával, mind pusztító erejével minden elképzelhetőt felülmúlt.

A nizzai merénylet július 14-én este történt: a tengerparton a tűzijátékban gyönyörködő tömegbe hajtott nagy sebességgel egy tunéziai származású dzsihadista, és két kilométeren át megpróbált minél több embert halálra gázolni.

(MTI korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »