Ázsiában turnézik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Ázsiában turnézik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Október 22-től november 8-ig Japánban és Kínában turnézik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az együttest Kobajasi Kenicsiró és Kovács János vezényli.

Szombaton indul ázsiai turnéjára a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az együttes Japánban és Kínában 18 nap alatt összesen 10 koncertet ad. A turné Japánban kezdődik, a hangversenykörút első állomása október 25-én az 1800 férőhelyes tokiói a Sumida Triphony Hall. Itt Liszt Ferenc Les Préludes című műve és a Haláltánc szólal meg, az utóbbi mű közreműködője Usida Tomoharu zongoraművész, az estet Dvořak IX. „Újvilág” szimfóniája zárja.

A következő koncerthelyszín október 26-án Chiba, október 27-én Hiroshima, október 29-én Toyama, október 30-án Fukusima, október 31-én pedig ismét Tokió, ezúttal a 2000 férőhelyes Tokyo Metropolitan Theatre. A turné japán része november 1-jén Shizuokában folytatódik, majd 2-án Oszakában fejeződik be. Minden japán hangversenyt Kobajasi Kenicsiró vezényel.

A turné repertoárján Liszt és Dvořak művein kívül szerepel még Berlioz Fantasztikus szimfóniája, Grieg zongoraversenye, Mendelssohn e-moll hegedűversenye, Kodály Galántai táncok című műve, valamint Brahms Magyar táncaiból egy csokorra való.

Kínában Shanghajban az első helyszín, ahol a Nemzeti Filharmonikus Zenekar részt vesz Ázsia legnagyobb kulturális fesztiválján, a Sanghaji Nemzetközi Művészeti Fesztiválon. Az október 15-től november 15-ig tartó rangos fesztiválon Magyarország a Nemzeti Filharmonikusok előadásával, november 6-án mutatkozik be a Shanghai Culture Square Theatre színpadán azzal a Káel Csaba rendezte Bartók-produkcióval, amelyet az együttes október 7-én Kocsis Zoltán vezényletével, óriási sikerrel adott elő a Művészetek Palotájában.

Ez Bartók két színpadi művének, A kékszakállú herceg várának és a Csodálatos mandarinnak szcenírozott előadása, amelyen az előbbi műben Bretz Gábort és Szántó Andreát láthatjuk, mint a két főszereplőt, utóbbiban pedig a Pécsi Balett művészeit. Ezt a hangversenyt Kovács János vezényli. A zenekar következő sanghaji hangversenye november 7-én az Oriental Art Centerben lesz, ez is bizonyos szempontból rendhagyó: a Muzsikás együttessel közösen lépnek színpadra Dohnányi, Kodály és Bartók műveivel.

A hazai közönség legközelebb november 18-án a Művészetek Palotájában hallhatja majd a zenekart Busoni és Brahms műveiben Farkas Róbert vezényletével és Kun Woo Paik zongoraművésszel.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »