Azonosították a londoni terroristát

A nyomozóhatóságok a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították a londoni metróban péntek reggel elkövetett merénylet gyanúsítottját – írják brit lapok. A londoni metrón felrobbant házikészítésű bomba mellett csavarokat találtak és összefüggés lehet a mostani robbantás és a közelmúltban történt terroresemények között – írja a CBS News biztonsági forrásokra hivatkozva.

A nyomozók vizsgálják, hogy a London nyugati részén egy metrókocsiban felrobbant bomba, valójában nagyobb detonációra is képes lehetett volna. A CBS News-nak egy tűzszerész azt nyilatkozta, hogy szerinte besült a bomba, nem robbant fel az elsődleges robbanótöltettől. 

Egyes források szerint a házi bomba időzítővel volt felszerelve, így kérdéses, hogy a terrorista egyáltalán a metrón volt-e. A házi készítésű vödörben elrejtett bomba környékén csavarokat is találtak – ha a bomba a terroristák elképzelése szerint robban fel, akkor sokkal nagyobb kárt, és sokkal súlyosabb sérüléseket okozott volna.

A CBS News biztonsági forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a kezdeti vizsgálatok szerint a vödör valószínűleg olyan robbanóanyagot tartalmazott, ami összefüggésbe hozható a közelmúlt terrorcselekményeivel. Ez a Sátán anyjának nevezett TATP-re (aceton-peroxidra) utal.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »