Az USA kedvenc olajmonarchiája: ha a nők vezethetnének, kiszolgáltatnák magukat az ördögnek

Az ország vezető hitszónoka, Sheik Abdul Aziz főmufti arról beszélt egy vallási tematikájú csatornán, hogy továbbra is fenn kell tartani a tiltást, ami szerint nők nem vezethetnek. Egyrészt mert ha a nők vezethetnének, kiszolgáltatnák magukat az ördögnek.

Magyar Menedék - Sitchin

Másrészt, mert a gyenge jellemű férfiak és azok, akik megszállottjai a nőknek, szintén kárt okozhatnának a női sofőröknek. Ráadásul ha a nők szabadon vezethetnének autót, akkor a családtagjaik nem tudnák, éppen merre járnak.

Szaúd-Arábiában régóta vitatéma, hogy miért nem vezethetnek a nők. Az ultrakonzervatív, minden szempontból elmaradott és elnyomó, a nyugati országokkal mégis szövetségesi viszonyt fenntartó monarchiában hivatalosan ugyan nincs betiltva, hogy a nők vezethessenek, de a gyakorlatban igen, mivel minden sofőrnek szüksége van egy helyi jogosítványra, amit nőknek nem állítanak ki.

Tavaly egy aktivista, Loujain al-Hathloul tíz hetes börtönbüntetést kapott, mert tiltakozásul az abszurd rendelkezés ellen, elveztetett az Egyesült Arab Emirátusok határáig.

independent


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »