Az USA csúnyán elbánik a szövetségesének mondott Európával – rövid lapszemle

Tömegtüntetés Németországban az Európai Unió és az Egyesült Államok között tervezett szabad kereskedelmi megállapodás, a TTIP ellen

Gajdics Ottó újságíró szerint Európának észre kellene vennie, hogy az Egyesült Államok szép lassan ellehetetleníti és kizárja a nagy gazdasági versenyfutásból.

Hírdetés

Már az ukrán válság során bevezetett oroszok elleni embargó és a következtében kihirdetett ellenembargó idején elgondolkodtató volt, rendben lévő-e, ha a szankciók következtében az Európai Unió minden tagállama súlyos veszteségeket könyvel el, míg az Egyesült Államok – nevető harmadikként – óriási bevételekre tesz szert Oroszországba irányuló exportjának jelentős növekedéséből.

Miután az amerikai demokráciaexport csúfosan megbukott, az árát ismét Európa fizeti. És most itt van az egész európai járműipart, ettől pedig egy egész kontinens gazdaságát megrengető botrány, szintén a tengerentúlról kirobbantva, ráadásul egy olyan időszakban, amikor nagyon nem mindegy, ki milyen erős pozíciókat foglal el a szabadkereskedelmi egyezmény megkötéséről szóló tárgyalásokon.
Magyar Idők


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »