Az USA által támogatott szír lázadócsoport lefejezett egy 12 éves palesztin kisfiút

MTI nyomán

Egy, az USA által finanszírozott lázadócsoport harcosai fejeztek le egy 12 éves palesztin fiút Aleppóban. Tettüket videóra is vették – jelentette szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja.

A Nur ad-Din az-Zenki nevű milícia azzal vádolta a fiatalt, hogy a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű, al-Kudsz (Jeruzsálem) Brigádok nevű palesztin fegyveres csoport soraiban harcolt.
   
Az interneten két videó is kering a véres tettről, amelyeken azt lehet látni, hogy egy férfi egy kisteherautó platóján lefejezi a tizenévest, a milícia többi tagja pedig nevet közben.

“Ez egy fogoly az al-Kudsz Brigádoktól. Nincsenek többé férfiak köztük, ezért manapság gyerekeket küldenek. Ezek a kutyáid, Bassár, az al-Kudsz Brigád gyerekei”

– büszkélkedtek tettükkel a terroristák.

Az al-Kudsz Brigádok szerint a megölt 12 éves egy szegény családból származó beteg palesztin fiú volt, nem pedig harcos.
   
A Nur ad-Din az-Zenki az Egyesült Államoktól is kapott támogatást Törökországon keresztül egyebek mellett TOW típusú páncéltörő rakéták formájában.
   
Mark Toner, az amerikai külügyminisztérium szóvivője elmondta: Washington több információt szeretne erről a szörnyűségről. “Amennyiben bizonyítani tudjuk, hogy valóban ez történt, és ennek a csoportnak volt köze ehhez … úgy leállítunk minden további támogatást és kapcsolatot ezzel a csoporttal” – hangsúlyozta újságírók előtt.

“Túlkapások”

Ismerős magyarázkodásba kezdtek a lázadócsoportnak nevezett terrorista egység vezetői. Szerintük ugyanis az “ilyen bántalmazások egyedi túlkapások, amelyek nem képviselik tipikus cselekedeteinket, sem általános politikánkat”.

A közlésük szerint z összes résztvevőt letartóztatták és átadták egy bizottságnak, amely kivizsgálja az esetet és minél hamarább döntést hoz az ügyben.

Nyilván szeretnének még fegyvert és muníciót kapni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »