Az USA alelnöke: kibertámadást hajtunk végre Oroszország ellen

Az USA alelnöke: kibertámadást hajtunk végre Oroszország ellen

Vice President Joe Biden gestures while  speaking at the 2014 UAW National Community Action Program Conference in Washington, Wednesday, Feb. 5, 2014. (AP Photo/Cliff Owen)

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Joe Biden amerikai alelnök elmondta az NBC amerikai téváhálózatnak, hogy a CIA kibertámadásokat tervez a Kreml ellen. Az amerikai kormány egy hete „minden bizonyíték nélkül”, hangsúlyozza a cikk, azzal vádolta Moszkvát, hogy kibertámadásokat hajtott végre Amerika ellen és Putyin áll a Demokrata Párt meghekkelt emailjei mögött. Biden nevetgélve mondta, „üzenetet fogunk küldeni”, hogy megértsék.

RT

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kijelentette: nő az USA agresszivitása; az Oroszország elleni kibertámadásokkal való fenyegetés példátlan. Hozzátette, tekintettel a rendkívül súlyos fenyegetések miatt „foganatosítanunk kell ellenlépéseket érdekeink védelmében… Az ilyen bizonytalanság az egész világnak veszélyes.”

*             *             *

A Wikileaks ma hozta nyilvánosságra a nyolcadik email-csomagot, amelyet Clintonné kampányfőnöke, John Podesta rendszere meghekkelésével szereztek meg. 

 PROFIL

A megkérdezettek szerint az osztrák népesség 74 %-a kevéssé van vagy egyáltalában nincs megelégedve a bécsi kormány munkájával. A felméréskor az azzal elégedetteknek a megkérdezettek 24 %-a mondta magát.

JERUSALEM POST

Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette – írja a munkáspárti képviselő posztján címmel a lap a Jeremy Corbyn által vezetetett Brit Munkáspárt újabb antiszemita botrányáról ír, ugyanis Andy Slack, a párt chesterfieldi tagja olyan rajzot tett közzé közösségi médiáján, amelyen egy horgas orrú, véres szájú izraeli katona látható ezzel a felirattal: „Izraelt a Rotschildok és nem Isten teremtette”. Még az a mondat is szerepel a rajz alatt, hogy „Amit most a palesztin néppel tesznek, az PONTOSAN az, amit a világgal akarnak tenni”. A posztolás eredetileg a smoloko.com antiszemita portálon jelent meg és ezzel óvta az olvasót: „Ma egy palesztin gyerek, holnap már a te gyereked.”

Hírdetés

FRIA TIDER

A 26 éves Camilla Sandeliust aggasztotta az, amit hazájában látott és „Gotlandi önkéntesek” néven facebook csoportot indított. A cél,  hogy önkéntesek hazakísérjenek nőket például egy kocsmázásból, mert sokszor erőszak éri őket. Ezután rámászott a sajtó, írja a radikális jobboldali svéd portál, Camillát rasszistának bélyegezve a helyi Full Gotland portálon és a svéd közszolgálati rádióban is. Azért nevezték rasszistának, mert megvédtek egy nőt, akit egy migránsbanda megerőszakolt. Elmondta, semmi bizonyíték nincs arra, hogy rasszista lenne ő vagy az embereket védő önkéntesek.

DER STANDARD

Ki nem választhatja a következő amerikai elnököt címen a lap arról ír, hogy az amerikai választási rendszerben alapvetően minden nagykorú állampolgárnak joga van választani. Csakhogy ez csupán elmélet. Ugyanis a választásra jogosultak 11 százalékának nincs személyi igazolványa, ami a választáson való részvételhez az USA számos helyén követelmény. Több mint egy tucat szövetségi államban a 2012-es elnökválasztáskor fényképes igazolványt kellett bemutatni a választásra történő regisztrációnál. Az ilyen okmány nélküliek legnagyobb része etnikai kisebbségek tagjai, 65 évnél idősebbek, 18 és 24 év közötti, kisjövedelműek. E csoportok állami igazolványhoz nem tudnak jutni, vagy annak megszerzése nehéz számukra. A személyi igazolvány ára államonként eltérő, de 80 és 150 dollár illetéket kell érte fizetni. Az USA-ban ugyanis a személyi igazolvány vagy az útlevél nem olyannyira természetes dolog, mint Ausztriában, írja a lap.

 

THE NEW YORK TIMES

Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnököt külföldön támadják, de országában népszerű maradt annak ellenére, hogy gyilkoltatja a kábítószereseket, válogatottan durva szavakkal megy neki Obamának, az EU-nak, az ENSZ-főtitkárnak vagy a pápának. Duterte egyik rajongója, az énekes blogger Moha Usonnak – akinek a facebookon 4,2 millió követője van, tagalóg nyelven azt írta ki Duterte bírálóiról, hogy „A változás ellenségei”.

MANILA TIMES

A vezető Fülöp-szigeteki lap bangkoki keltezésű tudósításában azt írja, az elhunyt Bhumibol Adulyadej thaiföldi király a világ egyik leggazdagabb monarchiáját hagyja maga után, amely négyszer gazdagabb a brit királyi udvarnál. Vagyonát mintegy 59,4 milliárd dollárra becsülik.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »