Az unió szembemegy a józan ésszel

Az unió szembemegy a józan ésszel

Erkölcsi és politikai értelemben is “meghasadtak az evidenciák” az Európai Unióban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke szerint.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke  Pascal Fontaine Út Európa szívébe című könyvének bemutatóján a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében mondott beszédet.

A pénteki könyvbemutatón a kereszténydemokrácia által képviselt örök értékeket és józan észt állította szembe az Európai Unió bürokráciáját szerinte uraló “68-as társaság” erkölcsi relativizmusával és doktrinerségével. A migráció kérdésével kapcsolatban leszögezte: katasztrofális következményekkel jár, ha összekeverik a menekültek ügyét, a munkaerő behívását és a demográfiai kérdéseket.

Hangsúlyozta, hogy a demográfiai kérdéseket az országoknak saját maguknak kell megoldaniuk, ezért evidensnek nevezte annak támogatását, hogy Magyarországon magyar gyerekek szülessenek. Értékelése szerint beláthatatlan következményei lesznek annak, ha az európai kultúrkörön kulturális és etnikai értelemben kívülről engedünk be tömegeket, demográfiai okokra hivatkozva.

“Ezt egyszer lehet elrontani (…), és velük kell együtt élni, nemcsak nekünk, hanem a gyerekeinknek és az unokáinknak is” – fogalmazott.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »