Az ukránok több mint 80 százaléka nem fogja tudni fizetni az új rezsiárakat

Ukrajnában az állampolgárok 81 százaléka nem fogja tudni fizetni a közüzemi szolgáltatás új árait – derül ki a Research & Branding Group által végzett közvélemény kutatásból.

Az ukránok többsége (81 százaléka) azt állítja, hogy a tarifák növekedése után nem fogják tudni fizetni a számlákat. Ukrajna mindössze minden tizedik állampolgára képes a közüzemi díjak befizetésére – derül ki a Research & Branding Group által 2016. májusában végzett közvélemény-kutatásból.

A felmérés szerint, a tarifák megemelésének szükségességét csak az ukránok 6 százaléka érti meg – tudatja a Korrespondent.net.

Megjegyzendő, hogy a megkérdezettek válasza gyakorlatilag nem különböznek a megyék és települések típusa szerint. Az idős lakosok 88 százaléka nem fogja tudni fizetni az új számlákat.

Ukrajnában július 1-től 75-90 százalékkal emelkednek a hő- és a vízszolgáltatások díjszabásai, azaz 1 gigakalória 1043 hrivnyába kerül majd. Ezt a döntést május elején hozta meg az energiaszektor állami szabályozásának Nemzeti Bizottsága. Augusztus elsejétől Ukrajnában drágul a hideg víz is. A Nemzeti Bizottság szerint az áremelkedések fő oka a villamosenergia-árak növekedése és a munkavállalók magasabb fizetése.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Rezsiemelés: Hrojszman nyugalomra inti az ukrán lakosságotMajdnem 100 százalékkal drágul a hő- és a vízszolgáltatás UkrajnábanA kommunális szolgáltatások díjainak megemelésével zsebelik ki a lakosságot UkrajnábanRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: közüzemi szolgáltatások, rezsi, Ukrajna, ukrajnai hírek, közvélemény-kutatás, felmérésForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »