Az ukránok rezsitartozása meghaladta a 12 milliárd hrivnyát

Ukrajnában (a Krím-félszigetet és a terrorellenes műveletek területét) a lakosság rezsitartozása 2016 júliusában az előző hónaphoz képest enyhén csökkent, de így is elérte a 12,5 milliárd hrivnyát – jelentette az Ukrán Állami Statisztikai Hivatal.

A lakosság adóssága a központi fűtésért és a melegvízért július végén elérte az 5 milliárd hrivnyát. Az áramdíjak hátralékának összege elérte a 2,8 milliárd hrivnyát. Az ukrán állampolgárok az ingatlanjaik körül lévő területek fenntartásért 2,5 milliárd hrivnyával, a központi vízellátásért és annak elvezetéséért 1,8 milliárd hrivnyával tartoznak.  A háztartási hulladék eltávolítási szolgáltatásért 0,4 milliárd hrivnya hátralék gyűlt össze – tudatja a Golos.ua.

2016 januárjától júliusáig a gázellátási vállalatoknak átutalt pénzösszeg jelentősen magasabb volt (11 milliárd hrivnya), mint a ténylegesen elfogyasztott földgáz költsége.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Mától ismét drágul a villamosenergia UkrajnábanÍgy lehet trükközni a gázfogyasztással UkrajnábanNem tetszik Hrojszmannak, hogy egyes önkormányzatok megtagadják a rezsiemeléstRovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: rezsi, tartozás, adósság, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »