Az ukránok boldognak vallják magukat, de többségük anyagi gondokkal küzd

Az ukránok több mint a fele valamilyen szinten boldognak, 40 százalékuk pedig egészségesnek vallja magát a Kijevi Nemzetközi szociológiai intézet által elvégzett közvélemény-kutatás eredményei alapján.

A szociológiai felmérés eredményei alapján a megkérdezettek 26 százaléka igennel, 28,1 százaléka inkább igen, mint nemmel, 20,8 százaléka igen is, meg nem is-sel, 12,8 százaléka inkább nem, mint igennel, 8,5 százaléka nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy boldog embernek érzi-e magát. 8,5 százalék nem tudta eldönteni, hogy mit válaszoljon a kérdésre.

A saját egészségi állapotukkal kapcsolatosan feltett kérdésre a megkérdezettek 4,9 százaléka felelte azt, hogy nagyon jó egészségi állapotnak örvend. 33,6% jónak, 40,4% se nem jónak, se nem rossznak, 16,8% rossznak, 3,5% pedig nagyon rossznak nevezte egészségi állapotát.

Saját anyagi helyzetüket jellemezve a megkérdezettek 50,3 százaléka megjegyezte, étkezésre még futja, de új ruhákra már nehezen. A válaszadók 28 százaléknak elegendő a pénze étkezésre és ruházatra, és valamit még félre is tud tenni, 17,9 százalékának még étkezésre sem elegendő, 2,1 százalékának a drágább dolgok megvásárlása sem okoz gondot, 0,3 százaléka pedig mindent megengedhet magának – írja a Finance.ua.

A Kijevi Nemzetközi szociológiai intézet munkatársai a közvélemény-kutatást május 19-31 között végezték el. 2014 személyt kérdeztek meg Ukrajna megyéinek 108 településén (kivéve a Krím félszigetet) a 18 évnél idősebb korosztály körében.  Donyeck és Luhanszk megyékben, csak az Ukrajna által kontrollált területeken végeztek közvélemény-kutatást.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, felmérés, közvélemény-kutatás, ukrán társadalom, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »