Az ukrán házelnök szerint nemmel szavazna a parlament a donbászi választásokra

Semmilyen törvény nincs a parlament elé terjesztve a donbászi választásokról – jelentette ki a Legfelsőbb Tanács elnöke, Andrij Parubij, aki meg van győződve arról, hogy egy hasonló törvénytervezet egyelőre nem kapna támogatottságot a képviselők körében.

Korábban a Szamopomics (Önsegély) képviselője, Roman Szemenuha kijelentette, hogy július 14-én  a parlamentben törvénytervezetet készülnek megszavazni a Kijev által nem kontrollált donbászi területeken való választásokról.

„A mai napra egyetlen törvény sincs a Legfelsőbb Tanács elé terjesztve a szavazással kapcsolatban. Az ukrán államfő a parlament elé tárhat megvitatásra bármilyen törvénytervezetet, megjelölheti, mint elsőbbséget élvezőt, és természetesen nekem, mint a parlament elnökének, kötelességem szavazásra bocsátani azt. De én a mai napra nem látok potenciált abban, hogy egy hasonló kérdés megkapná-e a többség szavazatát a parlamentben.” – mondta a Parubij az 1+1 ukrán tv-csatornának adott interjújában.

A helyhatósági választások megrendezése az egyik kulcsfontosságú szakasza az ukrajnai konfliktus rendezésének. Korábban Vagyim Prisztajko külügyminiszter-helyettes kijelentette, hogy az ukrán hatalom készen áll kidolgozni a donbászi választásokról szóló törvénytervezetet, és nyárig megtartani a szavazást. A Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságok vezetői már nem egyszer kijelentették, hogy a választások lebonyolításával kapcsolatban velük is egyeztetni kell – írja a RIA Novosztyi.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Az ukrán nagyvárosokban élők 57 százaléka ellenzi a donbászi választásokatSzavcsenko szeretné, ha Donbász minél hamarabb különleges státuszt kapnaZsebrivszkij: két lehetőség van Donbász felszabadításáraRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Andrij Parubij, donbászi választások, minszki megállapodás, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán válság, Ukrán Legfelsőbb Tanács, ukrán parlamentForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »