Az ukrán hadseregnek nem lenne esélye az orosz hadsereg ellen

Anatolij Lopata, az Ukrán Fegyveres Erők vezérkarának ex-vezetője megjegyezte, hogy jelenleg az ukrán hadsereg nem lenne képes ellenállni az orosz haderőnek – számol be a RIA Novosztyi.

Lopata elmondása szerint az ukrán hadsereg jelenleg nem képvisel olyan erőt, amely elegendő lenne az orosz hadsereg megfékezésére.

Az FSZB korábban azt közölte honlapján, hogy a Krímben terrortámadásokat akadályozott meg, amelyeket az ukrán védelmi tárca felderítő főosztálya készített elő.

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közlésére reagálva kijelentette, hogy Ukrajna veszélyes játékba kezdett, a terrort választotta a béke helyett, ezért nincs értelme annak, hogy megtartsák a tervezett tárgyalásokat a kelet-ukrajnai rendezésről.

Putyin az FSZB által jelentett diverziós kísérleteket “ostobának” és “bűnösnek” nevezte. Az elnök szerint az akciók megakadályozása során az orosz fegyveres szolgálatok két tagja életét vesztette. Véleménye szerint az ukrán vezetés az ilyen akciók révén a belső gazdasági problémákról próbálta meg elterelni a figyelmet, valamint arról, hogy “folytatja tulajdon népe kirablását”.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: ukrán hadsereg, orosz hadsereg, Ukrajna, Oroszország, ukrán válság, ukrajnai hírek, Krím-félszigetForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »