Az ukrán gazdálkodók elfelejthetik a 20 milliárd dollár összegű exportot Oroszországba

Az ukrán gazdálkodók elfelejthetik a korábbi, akár 20 millió dolláros exportot – mondta Borisz Kusnyiruk az Ukrán Analitikai Központ szakértője.

“Még 2008-ban megjósoltam, hogy az orosz gazdaság, mely a nyersanyagon alapul, össze fog omlani. A kérdés csak az, hogy mikor fog ez megtörténni, s mindaddig, amíg ez nem történik meg, nem fogjuk folytatni a kereskedelmi kapcsolatokat. A 20 milliárd dollárt el lehet felejteni” – magyarázta a közgazdász.

Elmondása szerint 2012-ben az orosz kereskedelem Ukrajnának évente 20 milliárd dollár bevételt hozott. Ugyanakkor, 2012 év negyedik negyedévében a keleti szomszéddal való kereskedelmi kapcsolat drasztikusan csökkenni kezdett, s az elmúlt és végén ez a szám alig haladta meg a 4 milliárd dollárt – írja a Golos.ua hírportál.

Emellett Borisz Kusnyiruk pontosította, hogy Ukrajna továbbra is olyan termékeket exportál Oroszországba, melyeket az orosz fél nem tud helyettesíteni.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, Oroszország, export, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »