Az Ukrajnában bejelentett terrorcselekmények 90 százalékának nincs valóságalapja

A Krím megszállásáig, valamint a donyecki harci cselekmények kezdetéig Ukrajna nagyon ritkán találkozott a terrorizmus fogalmával. A függetlenség évei alatt kevesebb, mint tíz hasonló eset történt. A legnagyobb port ezek közül a vinnyicai mikrobuszokon történt három robbantásos eset kavarta 2002-ben, melyben két személy vesztette életét – emlékeztet a RIA Novosztyi.

2000-2013 között Ukrajnában mindössze három személy eset áldozatául terrorcselekménynek, 2014-ben pedig már 665. 2014-ben Ukrajna a terrorizmus globális rangsorában Ukrajna már 43 helyet lépett előre, és a 12-dik helyre került.

Oleh Kotyenko biztonsági kérdésekben jártas szakértő a Főváros Hangja rádióadásában aláhúzta, hogy a jogvédő szervek dolgoznak a terrorizmus megelőzésén, valamint folyamatosan üldözik a terroristákat is.

A szakértő szavai alapján a legtöbb esetben a hatóságoknak tett bejelentések hamisak, azonban mégsem kell ezeket könnyelműen venni. Kotyenko felhívta arra a figyelmet, hogy a bejelentések 90 százaléka egyszerűen huliganizmus, és csak 10 százalékának van valóságalapja.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, terrorcselekmény, terrorizmus, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »