Az Újpest a rendőrségre fogta, de a Fradival egyetértésben ők nem akartak több szurkolót

Az Újpest a rendőrségre fogta, de a Fradival egyetértésben ők nem akartak több szurkolót

A Kubatov Gábor Fidesz-alelnök és pártigazgató irányítása alatt álló FTC-nek minden bizonnyal ciki volt, hogy a szurkolóellenes intézkedések miatt gyér érdeklődés övezte a Ferencváros-Újpest csúcsrangadót. Hogy mentsék a menthetőt, és ne az újpestiektől zengjen a stadion, megegyeztek az Újpest FC vezetésével, hogy a mérkőzésre szóló belépőket már nem árusíthatják a meccs napján – vélik a drukkerek. 

A lila-fehérek vezetése elébe ment szurkolói felháborodásának, és a klub honlapján az alábbiakat tette közzé:

„Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a rendőrség határozata alapján péntek este 20.00 órakor a helyszíni és az online jegyértékesítés is lezárul!”

Első olvasásra meglehetősen abszurd a tájékoztatás tartalma, hiszen még Magyarországon sem szokása beleszólni a rendőrségnek az MLSZ dolgaiba. Ennek járt utána több jobbikos képviselő (Mirkóczki Ádám, dr. Apáti István, Sneider Tamás és Szilágyi György), mikor beadványukban az alábbi kérdést intézték Pintér Sándor belügyminiszterhez:

„Tervezi-e a Belügyminisztérium, hogy részben vagy egészében átveszi a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ) az OTP Bank Liga mérkőzéseinek rendezésével járó feladatokat?”
 

Pintér hivatalos tájékoztatása szerint azonban a rendőrség nem hozott olyan határozatot, amelyben a jegyértékesítés időpontját korlátozta. 

A bajnoki labdarúgó-mérkőzést megelőzően a Ferencvárosi TC és az Újpest FC klubjainak képviselői közösen állapodtak meg abban, hogy 2016. szeptember 23-án 20:00 órakor a vendégszurkolók részére a helyszíni és az online jegyértékesítés is lezárul – fogalmaz a belügyminiszter.
 

Ebből pedig az következik, hogy az Újpest FC valótlanul állította, hogy a rendőrség határozata alapján zárult le már a mérkőzést megelőző napon a jegyértékesítés. Ez azért is különösen érdekes, mert a lila-fehér klubnak éppen az lett volna az érdeke, hogy minél többen buzdítsák a helyszínen a csapatukat. A döntés ráadásul kiváltotta a szurkolóik felháborodását is. 
 

Hogy mégis kinek a kedvéért ment bele az Újpest FC vezetése ebbe a döntésbe, azt a honi labdarúgást és a hazai közéletben jártas honpolgárok máris tudni vélik. Kubatov, te voltál?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »