Az újonc Medgyes megleckéztette a listavezető Steauát

Az újonc Medgyes megleckéztette a listavezető Steauát

Öngólt rúgott, büntetőt hibázott és hosszú percekig emberelőnyben játszott a listavezető Steaua, amely végül 1-0-ra kikapott a vendég Medgyesi Gaz Metantól az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. 

stegaz455e_b(fotó: Gsp.ro)

A vasárnap este rendezett összecsapáson Cristian Pustai edző tanítványai a 26. percben kerültek előnybe, amikor Munteanu lövését Mitrea segítette Stăncioiu kapujába. Nagy egyenlítési lehetőség az 54. percben adódott a bukarestiek előtt, de Boldrin csak a lécet találta el a Crețu szabálytalansága miatt megítélt büntetőrúgás elvégzésekor. A medgyesiek hátvédje később (71. p.) begyűjtötte a kiállítást érő második sárga lapját is, ám ez nem segített a házigazdákon, akik szezonbeli második vereségüket szenvedték el.

Edzőjük, Laurențiu Reghecampf szerint kaotikusan játszottak, és aggasztja, hogy problémás a helyzeteik értékesítése. „Egy nagyon nagy, ezen a szinten megengedhetetlen hibából kerültünk hátrányba, de a védelem terén jól állunk, csak akkor kapunk gólt, ha mi magunk küldjük a labdát a hálóba” – tette hozzá.

Pustai eközben arra mutatott rá, hogy bár a szerencse is a pártjukra szegődött, azért emberhátrányban játszani a Steaua ellen nem egyszerű feladat, ám ők mégis állták a házigazdák ostromát. „Elégedett vagyok azzal, amit eddig elértünk. Szeretnénk az őszi szezont hazai győzelemmel zárni a Craiova ellen, mert jelenleg kemény dió vagyunk” – magyarázta. A Liga 1-ben újonc Medgyes 19 ponttal áll a tabellán, amelyet a hétfő esti Temesvári Poli–Viitorul és Craiova–Dinamo találkozók eredményétől függetlenül a Steaua vezet.

A fővárosi „piros-kékek” tulajdonosa, George Becali egyébként – dacára annak, hogy bírálta a futballisták vasárnap este mutatott hozzáállását – szinte biztosra veszi, hogy megnyerik a bajnokságot. A Sport.ro-nak közölte, hogy miután elsőségüket bebiztosították, egy meccsen nem küld majd pályára 21 év alatti játékost, hogy ezáltal „zöld asztalnál” veszítsék el a találkozót, ezt pedig megtámadhassa a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS). Szerinte ez az egyetlen módja, hogy eltöröltesse a Răzvan Burleanu vezette Román Labdarúgó-szövetség (FRF) idén életbe léptetett „utánpótlás-szabályát”.

Addig azonban még sokat kell várnia, hiszen amellett, hogy még csak a pontvadászat alapszakaszát vívják, egyelőre az Európa Liga csoportkörére is összpontosítaniuk kell. Ott a Zürich együttesét fogadják csütörtökön 20 órától – az L csoportban –, és a magyarországi Bognár Tamás fújja majd a sípot, honfitársai segítségével. Az E csoportban érdekelt Giurgiui Astra a Viktoria Plzen vendégeként szerepel majd 22.05-től.  


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »