Az ügyészséget nem érdekli, hogy mulatott Vizoviczkinél a fideszes polgármester

Az ügyészséget nem érdekli, hogy mulatott Vizoviczkinél a fideszes polgármester

Szilágyi György, jobbikos képviselő szerint az ügyészségnek hivatalból kellene eljárnia a III. kerületi fideszes polgármester, Bús Balázs állítólagos, a Vizoviczki-birodalom VIP-szobáiban rendezett dorbézolásaival kapcsolatban. Mivel három hét után sem történt előrelépés, a nemzeti néppárt feljelentést tesz.

A Jobbik elő kívánja segíteni az ügy mielőbbi feltárását és részletes kivizsgálását, ezért a mai napon fejlejelentést tesznek a fideszes polgármester ellen, melyhez csatolják az összes, eddig napvilágra került dokumentumot.

Szilágyi György elmondta, hogy a tanúvallomások szerint Bús Balázs, III. kerületi polgármester és helyettese Puskás Péter, illetve az önkormányzat több, vezető beosztású dolgozója is “rendszeres vendége” volt a Vizoviczki László szórakozóhelyein működő “VIP-szobáknak”.

A képviselő kiemelte, hogy mind a tanúk, mind maga Vizoviczki László vallomásaikban megerősítették, hogy Bús és köre

“korlátlan és ingyenes fogyasztásra volt jogosult az által vezetett szórakozóhelyeken”.

A nemzeti néppárt képviselője szerint legalábbis erős gyanú merül föl azzal kapcsolatban, hogy Bús Balázs nem politikushoz méltóan viselkedett, az pedig, hogy

“elfogadott-e bármilyen juttatást, és ezért ő adott-e valamit cserébe, olyan súlyos kérdés, amit mindenféleképpen ki kellene vizsgálni”.

A jobbikos honatya hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartják, hogy az ügyészség nem hajlandó nyomozni, ha fideszes prominensek érintettsége merül fel egy-egy ügyben.

A legerősebb ellenzéki párt azt szeretné, ha az ilyen esetekben nem falaznának a kormánypártnak, hanem a törvényeket betartva felderítenék és teljeskörűen kivizsgálnák, milyen szerepet játszottak az olyan fideszes politikusok, mint Bús Balázs, a Vizoviczki-birodalom épülésében.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »