Az ügyészség vizsgálja a fideszes Mengyi felelősségét

Nem hallgatta még ki Mengyi Rolandot a politikust érintő korrupciós ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség – tudta meg a Hír TV.

Simon Richárd helyettes szóvivő azt mondta, mentelmi joggal rendelkező személy után egyelőre nem nyomoztak, de hangsúlyozta, hogy vizsgálják a fideszes képviselő felelősségét.

„– A Nemzeti Adó- és Vámhivatal úgy ítélte meg, hogy az ügyben mentelmi joggal rendelkező személy büntetőjogi felelőssége merülhet fel, erre hivatkozva tette át a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészségre. Erre vonatkozóan, ilyen személy vonatkozásában főügyészségünk még nem folytatott nyomozati cselekményt.

– De vizsgálják esetleg?
– Természetesen, a nyomozás során vizsgáljuk, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalása, véleménye, az megfelel-e a valóságnak, illetve, hogy valóban felmerül-e az ügyben mentelmi joggal rendelkező személy felelőssége” – közölte Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Egy hete a 168 óra írta meg – nyomozati iratok és lehallgatási jegyzőkönyvek alapján –, hogy a fideszes Mengyi Roland állítólag kenőpénzt kért vállalkozóktól a nyertes uniós pályázatokért.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »