„Az ügyészség együttműködik a Portik–Vizoviczki–Rogán maffiával”

A PM panaszt tesz, mert a főügyészség nem indít nyomozást Rogán Antal ellen. A DK nem lepődött meg, szerintük egyetlen fideszes politikusnak sincs félnivalója.

Panaszt tesz a PM, amiért nem indít a Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást Rogán Antal ellen. A párt elnökségi tagja azt mondta, még ma megteszik a szükséges lépéseket. Barabás Richárd hangsúlyozta, nem lehet szó nélkül hagyni, hogy az ügyészség és a kormány összefonódjon a maffiával.

„Az egész érvelése az ügyészségnek teljesen abszurd. Úgy kell kapirgálniuk, hogy találjanak valami jogszabályt, amivel meg lehet akasztani ezt a nyomozást, de valójában pontosan látjuk, hogy itt kilóg a lóláb. Pontosan látjuk, hogy az ügyészség együttműködik a maffiával, együttműködik a Portik–Vizoviczki–Rogán maffiával. Az ügyészség a maffia része, és ráadásul nem a kormánytól függetlenül a maffia része, hanem gyakorlatilag a jelenleg is hatályban lévő magyar kormánnyal együtt a maffia része” – fejtette ki a politikus.

A DK nem lepődött meg

A Demokratikus Koalíció nem lepődött meg azon, hogy nem nyomoznak a propagandaminiszter ellen. A Gyurcsány-párt fővárosi képviselője szerint ameddig Polt Péter a legfőbb ügyész, egyetlen fideszes politikusnak sincs félnivalója.

„Addig, ameddig Polt Péternek hívják a legfőbb ügyészt, senki, fideszes képviselő, fideszes politikus ellen nem fog nyomozást elindítani, hiszen elemi érdeke Polt Péternek és az ő általa vezetett ügyészségnek, hogy ezeket az ügyeket eltussolja” – fogalmazott Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi képviselője.

Mint arról korábban beszámoltunk: a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította a Rogán Antal ellen hivatali vesztegetés gyanújával tett feljelentéseket. A hatóság szerint a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik Tamás semmilyen konkrétumot nem mondott arról a 10 millió forintnak megfelelő euróról, amit állítása szerint Rogán Antalnak adott át még 2010-ben.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »