Az RTL Klubon látható a Saul fia című Oscar-díjas film

Jövő szombat este tűzi műsorára az Oscar-díjas Saul fiát az RTL Klub; ez lesz Nemes Jeles László alkotásának televíziós premierje – közölte az MTI-vel a csatorna.

saul-770x470_avnp_b

„A Saul fia hosszú évek óta az egyik legtöbb nemzetközi elismerést begyűjtő filmmé vált az elmúlt hónapokban, ezért is megtiszteltetés az RTL Klub számára, hogy a készítők a csatornát választották az első televíziós sugárzásra” – írják.

Az RTL Klub a filmet a feldolgozás módja, és a megrázó téma miatt megszakítás nélkül sugározza szeptember 24-én, szombaton 21 óra 50 perctől. A közlemény felidézi: Nemes Jeles László első egész estés filmje a holokauszt talán utolsó tabutémáját dolgozza fel.

A film története szerint 1944-ben, Auschwitz-Birkenauban Ausländer Saul (Röhrig Géza) egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Társai tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Mint írják, Sault követve megismerhetjük a tábor gyárszerű működését, Erdély Mátyás operatőr feszültséggel teli képeinek és Rajk László látványtervező munkájának köszönhetően pedig a néző már-már dokumentarista hitelességgel láthatja, pontosan hogyan szervezték meg több millió ember megsemmisítését. A filmben fontos szerepet játszik Molnár Levente kolozsvári színművész is.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »