Az RMDSZ bízik Horváth Annában

Az RMDSZ bízik Horváth Annában

Szolidaritását fejezte ki az RMDSZ Horváth Anna kolozsvári alpolgármesterrel azok után, hogy az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indított ellene befolyással üzérkedés gyanújával.

haval554_b

Keddi állásfoglalásában Kelemen Hunor elnök a szövetség nevében úgy fogalmaz: értetlenül áll a hír előtt, hogy Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere ellen a nyomozó hatóság büntetőjogi vizsgálatot indított. „A szövetség szolidáris, bízik és kiáll Horváth Anna mellett, hiszen egy olyan politikusról van szó, aki hosszú éveken keresztül a közösség érdekében törvényesen és tisztességesen végezte munkáját” – szerepel az állásfoglalásban.

A közlemény szerint az RMDSZ várja az igazságszolgáltatás gyors eljárását ebben az ügyben, bízva abban, hogy a kivizsgálás során egyértelműen tisztázódik majd az alpolgármester ártatlansága. „Addig is úgy véljük, az ártatlanság vélelme megilleti Kolozsvár alpolgármesterét” – szögezte le Kelemen Hunor. Az állásfoglalás szerint az RMDSZ a „jogállamiság minimumának” tekinti, hogy a sajtóban az üggyel kapcsolatban ne lássanak napvilágot olyan feltételezések, amelyeket valósnak állítanak be, ez a gyakorlat ugyanis az alakulat szerint sérti a demokratikus alapelveket.

A DNA befolyással üzérkedéssel gyanúsítja, és hétfői hatállyal hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezte az alpolgármestert. Ez idő alatt nem láthatja el az alpolgármesteri teendőket, nem veheti fel a kapcsolatot az ügyében érintett személyekkel, rendszeresen meg kell jelennie a hatóságok előtt, és csak az ügyészek jóváhagyásával hagyhatja el Romániát. A gyanú szerint Horváth Anna hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig megsürgette a városházán az építési engedély kiadásához szükséges jóváhagyások kibocsátását.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »